Autor Wątek: S-coupe LS szarpanie  (Przeczytany 40884 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

schveyck

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #105 dnia: 13 Sierpień 2008, 13:26:25 »
miałem podobne objawy jak u ciebie, dodatkowo problem z odpaleniem auta na cieplym silniku - w weekend wymienili mi cewkę (113 zl) i na razie działa. zobaczę, co dalej

kion

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #106 dnia: 09 Wrzesień 2008, 10:40:04 »
wymieniłem sondę lambda, bo stara się kończyła. Oprócz dymienia na razie nie widzę poprawy. Zobaczę jak będzie dalej, bo przejechałem na razie 50 km. Teraz wymienię przewody i może cewkę. Nie wiem czy nie było by dobrze zajrzeć na zawory. Możliwe, ze mam zatkany katalizator.

Czy po wymianie cewki ciągle chodzi ok?

Grzesik1

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #107 dnia: 14 Lipiec 2008, 19:34:24 »
Może tranzystor mocy... wiesz tak na odległość trudno cokolwiek powiedzieć, my nie widzimy co tak naprawde się dzieje i kiedy

mariusz

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #108 dnia: 09 Wrzesień 2008, 23:58:00 »
i ja mam tak samo moze to czujnik polozenia przepustnicy test2 test3 test5 test6 jak sie to czysci i reguluje ????

BartBartez

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #109 dnia: 10 Wrzesień 2008, 09:06:16 »
Weźcie się ludziska za ECU bo wymienicie wszystko tak jak ja i nie będzie porządanego efektu

mariusz

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #110 dnia: 10 Wrzesień 2008, 11:50:54 »
a ja bylem u mechanika i mi powiedzial ze to przez czujnik polozenia przepustnicy albo czujnik temp cieczy bo mi np przerywa jak jest cieply

kastrau

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #111 dnia: 10 Wrzesień 2008, 13:10:03 »
z jakiej jeszcze maszyny pasuja komputery do 1.5 ls to raz i dwa gdzie szukac w komputera w scoupe

BartBartez

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #112 dnia: 10 Wrzesień 2008, 13:28:10 »
Komputer jest w okolicy lewej nogi kierowcy. Musisz go szukać po numerach z obudowy

Tomasz1023

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #113 dnia: 10 Wrzesień 2008, 17:39:19 »
Normalnie mi sie gotuje w głowie na temat ECU !!!Dlaczego wszystko zwalacie na ECU!!!!ECU były awaryjne do 1992 w 1 genercjach S-coupe,Pony ,Lantra i mitsu (colt,Lancery...)
Sciągnij manuala i ustaw TPS-a dokładnie,a jak z kopółka i palcem ,czasem jest tez nieszczelnosc na uszczelkach kolektorów....Jezuuuuuuuuuuuuuu

Jarek

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #114 dnia: 10 Wrzesień 2008, 17:49:05 »
Cytat: "Tomasz1023"
Dlaczego wszystko zwalacie na ECU!!!!

Całe Scoupe to jest jedna wielka porażka, najbardziej nieudany model jaki wyszedł ze stajni Hyunda'a.

Pyros

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #115 dnia: 10 Wrzesień 2008, 18:38:14 »
Całe Scoupe to jest jedna wielka porażka, najbardziej nieudany model jaki wyszedł ze stajni Hyunda'a.

Polemizowałbym...... ;-) Ja oprócz defektu pompy paliwa żadnych wiekszych awarii nie odnotowałem,dlatego staje w obronie Scoupe. Bywały gorsze modele Hyundaia...zapewne :mrgreen:

BartBartez

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #116 dnia: 10 Wrzesień 2008, 21:56:51 »
Cytat: "Tomasz1023"
ECU były awaryjne do 1992 w 1 genercjach S-coupe,Pony ,Lantra i mitsu (colt,Lancery...)

No to byś się zdziwił jakiego bałaganu narobiło mi ECU w II generacji(nie tylko mi zresztą). Jeśli interesuje Cię pogłębienie tego tematu to poszukaj na starym forum. Napisaliśmy o tym powieść na ponad 8 stron.
Pozdrawiam

Cytat: "Jarek"

Na I generację złego słowa nie mogę powiedzieć. Auto katowałem 2 lata i ponad 2 lata jeździ nim moja mama. U nas zrobił ponad 120 tyś km i poza uszczelniaczami, elementami zawiechy i pompą wodną (szacunkowy jej przebieg 350 tyś km)nic nie zrobiliśmy. Wymieniamy tylko olej

Cendra

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #117 dnia: 22 Wrzesień 2008, 13:52:17 »
Chcę poinformować zainteresowanych, że mój mechanik zabiera dziś mojego S-coupe na ostateczne rozwiązanie sprawy, mówi, że ma jakis pomysł, ale nie chce mi powiedzieć co, jak się uda to powie... Pożyjemy zobaczymy :roll:

Arni Sonata

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #118 dnia: 11 Październik 2008, 10:17:10 »
I ja rowniez mam problemy tego typu ze silnik czy zimny czy cieply to szarpie gdy chce mu dac wiecej gazu chodz jak jest juz w pelni rozgrzany szarpiniacia bardzo slabieja i to obojetne czy na gazie czy benzynie, auto od 1000 do 2000 oborotow strasnzie szarpie trzeba przyspieszac delikatnie najlepiej jeszcze z noga na sprzegle XD powyzej 2000 idzie jako tako. I co moze byc tego powodem ? posiadam Autko Hyundaia Sonate z 94 roku GLS

jacus

• Gość
[S-Coupe] LS szarpanie
« Odpowiedź #119 dnia: 27 Październik 2008, 22:01:41 »
Zaciekawił mnie temat, gdyż też to przerabiałem niestety.
Jak rozwiązaliście swojego problemy z szarpaniem, brakiem mocy itp?
Liczę, że ktoś się podzieli doświadczeniami ;-)