Forum > i30 PD
Kompatybilność systemów multimedialnych.
darnow6839:
Dodam swoje 3 grosze.
Jakiś czas temu robiłem taką podmianę, co prawda nie w i30 ale w Skodzie Octavii. Założyłem urządzenie 10" chyba z 2 lub 4 GB RAM - pasowało 1:1 wraz z ramkami, kostkami.
Generalnie było tak:
Radio - często ginie zasięg, szum w eterze. Raczej nie da się korzystać.
GPS - dłużej ustala pozycję, gubi pozycję. Dokupiłem inną antenę, bez zmian. W tych samych okolicznościach zwykły smartfon działa bez porównania lepiej. Korzystanie mało komfortowe.
Moje radio nie obsługiwało Bluetooth co było sporą wadą.
Z CAN wyświetlało mi różne informacje typu otwarte drzwi, po wrzuceniu wstecznego jak byłaby podłączona kamera to byłby obraz.
Przyciski mało precyzyjne, typowo chińskie, dotyk też mało precyzyjny (słabo działa na krawędziach wyświetlacza).
Jakość dźwięku do zaakceptowania, choć zauważalnie gorzej niż w fabrycznym audio (akurat w Octavii jest lepiej jak w i30).
Jedyną zaletą była możliwość odtwarzania MP3 z pendrive, czego nie było w fabrycznym audio Skody.
Teraz posiadam i30 z bieda radiem i po moich doświadczeniach na pewno nie zdecydowałbym się na taką wymianę w tym aucie.
Nawet w tym modelu dobrze działa radio, MP3, zestaw BT a nawigację mam w smartfonie.
Mazimaster:
Wszystko ogarnięte. Problem jednego luźnego pina przy kostce. Teraz tylko została do zontowania kamera cofania ktora idzie z alli
Watomi:
Czytałem ten wątek dość uważnie. Ale nie do końca jestem pewien czy dobrze rozumiem. Wymiana radia z wersji podstawowej z małym wyświetlaczem na wersje bez nawigacji ale z androidem auto w Aucie poliftowym wygląda tak samo?
W podstawowej wersji radia są inne wtyczki niż w wersji z android auto , więc potrzebuje przejściówki ?
Czy ktoś zna kod radia z Android auto do auta poliftowego ?
dar!usz:
--- Cytat: Watomi w 17 Styczeń 2025, 18:18:27 ---W podstawowej wersji radia są inne wtyczki niż w wersji z android auto , więc potrzebuje przejściówki ?
Czy ktoś zna kod radia z Android auto do auta poliftowego ?
--- Koniec cytatu ---
Tak, potrzebujesz przejściówki. Jak ją zrobić, jest opisane.
Ja nie miałem i nie potrzebowałem żadnego kodu radia z Android auto
Watomi:
Dziękuję za informację.
Wygląda na dość grubą robotę sam się nie podejmę tego😭.
Z tym kodem radia to chodziłom mi o numer części radia z Android car.
Nawigacja
[#] Następna strona