Forum > i30 PD
Kompatybilność systemów multimedialnych.
Watomi:
Czy po liftingu zmieniły się tylko wiązki czy także kostki do radia?
Czy tylko bieda wersja ma inne kostki?
Czy jest jakiś model fabrycznego radia które bez przeróbki zamontuje w miejscu bieda wersji?
dar!usz:
--- Cytat: Watomi w 18 Styczeń 2025, 11:21:13 ---Czy tylko bieda wersja ma inne kostki?
Czy jest jakiś model fabrycznego radia które bez przeróbki zamontuje w miejscu bieda wersji?
--- Koniec cytatu ---
Kostki są inne.
Z tego co mi wiadomo, nie ma radia które działało by beż przejściówki.
traker:
W moim poprzednim Hyundaiu i30 PDE 2020 rok, bieda wersja przy wymianie bieda radia na zestaw multimedialny GMS 9977TQ NAVIX i z. montażem kamery cofania należało przerobić piny niektóre w przejściówce a sterowanie z kierownicy było wtedy 1:1. Sprzedałem wóz z. tym nowym radiem a nowy wlaściciel w pełni korzysta z android auto i apple car play bezprzewodowo.W nowym hultaju rocznik 2024 dali fajne radio z fabryczna nawigacją i bluelinkiem lecz android i apple car play jest. przewodowo , kupiłem carlinkitt i śmiga bez przewodowo ,wydatek raptem 160 zł.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów 8)
traker:
Tu ponownie link co i jak z przejściówkami
https://i30ownersclub.com/index.php?topic=58627.0
adamhash:
Witam,
Super artykuł. Właśnie dokonałem podmiany radia w moim hyundai i30 2021.
Zainstalowałem radio przedliftowe ze slotem sd. Model 96550-G4100PMP.
Jak ktoś chciałby zamontować to radio to jest możliwość wykorzystania istniejącego portu usb.
Ja tak zrobiłem bazując na schematach które dołączam. Podświetlenie portu również działa - należy podłączyć Ill+ i gnd.
Niestety połączenie po kablu mnie wkurza więc zamówiłem adapter z ali.
Pytanie bo nie wiem czy to normalne czy czasem źle podpiąłem podtrzymanie zasilania.
Radio ma najnowszy soft i wyskakuje mi komunikat na włączonym silniku:
"ostrzeżenie o rozładowaniu baterii korzystaj z systemu na włączonym silniku."
Nawigacja
[#] Następna strona