Forum > i30 GD
Błąd Egr (404) a spalanie
rysio0510:
Dlatego kreska paliwa nie wskazuje zero bo jest dawkowany dodatkowy dotrysk paliwa podczas wypalania sadzy z DPF. Jak procedura się zakończy wskaźnik pokaże zerowe spalanie
Toudi100:
Kurcze sam już nie wiem z tym dpfem. Fakt jest taki że to tylko dzieje się na rozgrzanym silniku. Przedwczoraj wracałem 50km ekspresówka po 160 i też nie pomogło Muszę wziąć auto na kanał i zobaczyć czy jest DPF.
Zawór EGR wymieniłem przy okazji wymieniłem rurę od turbiny bo była naderwana. Ale to nie pomogło i dalej mam tak samo. Jak kompem sprawdzić czy jest DPF? Bo kompem wypalić się nie da. Mam autocom
piejar:
Śledź sobie parametr post injection - to jednoznacznie mówi czy masz dotrysk paliwa na wypalanie DPF.
ALen:
Profilaktycznie sprawdź czy na wszystkich rurach masz dociągnięte cybanty. Na tym od odmy też. Ja miałem poluzowany i ciągnął "lewe" powietrze. Niby nie dużo i nawet obroty nie falowały ale chwilowy wskaźnik paliwa wychylał się z zera na 1-1,5 mm. Wymiana cybantu od odmy do pokrywy głowice pomogło. A jak ciągnie lewe powietrze, to i silnik musi skorygować ilością paliwa skład mieszanki i może stąd wyższe spalanie
Toudi100:
Chyba winowajcą sam się odnalazł. Wczoraj podczas jazdy wyskoczył zapaliła się kontrolka silniczka i po podpięciu kompa pokazał się błąd "p0473- czujnik ciśnienia spalin zwarcie do plusa". Sprawdziłem też jakie pokazuje wartości . Pokzywał ok 70mbar na wolnych obrotach. To chyba bardzo dużo bo w drugim aucie jak miałem 15 to już wymieniłem na nowy. Dzisiaj już zamówiłem czujnik i czeka na wymianę. Zobaczymy czy pomoże. Wczoraj próbowałem znaleźć też jakiś blok dotyczący DPF ale nie znalazłem. To raczej nie mam DPF a
Nawigacja
[#] Następna strona