Forum > i30 FD
Problem z wtryskiwaczami ? Szarpanie na zimnym
malerikula:
--- Cytat: TomOskroba w 19 Czerwiec 2023, 14:10:41 ---wiem, że można podejrzeć, ale trzeba go mieć.
sprawdzanie na maszynie wiąże się z kosztami i to chyba nie małymi.
następna sprawa to zanim zaczniemy mówić o ''przytarciu tłoka'' to eliminujemy proste przyczyny. jak mam pół silnika rozbierać bo mi obroty falują to raczej gra nie warta świeczki.
na ten moment przed odpaleniem auto stoi 10 sek na zapłonie i od tygodnia falowanie nie występuje.
dlatego na razie nie ruszam. jeżdżę dalej
dzięki za podpowiedź
--- Koniec cytatu ---
Piszesz o stosowaniu jakiś preparatów na wtryski, on też kosztuje, więc lepiej będzie zajechać na interface i podejrzeć, nie musi być od razu maszyna. O tłoku pisałem w regulatorze scv, który jest na pompie wysokiego ciśnienia, a nie o tłoku na wale. Poczytaj i sprawdź ten regulator, 2 śrubki na torx jeżeli jest typ scv którego da się rozebrać, przeważnie jest na segerze. Jest tam sprężyna i mały tłoczek który może być zasniezaly. A najlepiej jechać do mechanika i załatwi sprawę. Pozdrawiam
TomOskroba:
Preparat raptem 70zł ;)
w każdym razie temat powrócił. poleciał na diagnostykę i problemem okazał się egr. został wyczyszczony. jeżeli to nie pomoże, to go zaślepiam.
Dzięki za podpowiedzi. Temat do zamknięcia :)
piejar:
Jest duża pokusa żeby przy takich objawach "rzucać" się na wtryskiwacze. A srogi Luśnia od HDI wyraźnie pisze że większość problemów z common rail to problemy z powietrzem. Tymczasem wszyscy z lubością szukają po stronie paliwa. EGR musi chodzić lekko, nie może się przycinać, nie może chodzić jak mucha w smole. To czyszczenie EGR też nie może sprowadzać się tylko do przywrócenia prześwitu -przelotu EGR czy usunięcia nagaru. Większość starych EGR nie ma sprzężenia zwrotnego (nie mierzy położenia) więc ECU zadaje położenie licząc, że EGR się w 5akim położeniu ustawi. Czy tak będzie to już zależy od kondycji zaworu i jego ruchliwości (oporów ruchu). W mojej proceed poszarpywania ustąpiły właśnie po bardzo dokładnym oczyszczeniu mechanizmu EGR. Nic innego nie pomagało.
Życzę żeby to była faktyczna przyczyną.
TomOskroba:
Temat powrócił. byłem na wakacjach i przedmuchałem go prawie 1000km w dwie strony. odpalam następnego dnia i lekko poszarpuje. zastanawiam się, czy go nie zaślepić w ciul tak jak to zrobił kolega w i40 i ma od roku święty anielski spokój. zakładam, że trzeba by było pogrzebać również w sofcie ?
piejar:
A jaki masz EGR? Elektryczny czy podciśnieniowy?
Nawigacja
[#] Następna strona