Forum > Lantra / Elantra

Czy warto kupić Elantrę 6tej generacji benzynkę 1,6 MPI

<< < (2/3) > >>

weuek:
No, i im jestem starszy, tym bardziej mnie "bolą" takie posty jak wyżej, czyli ludzi nie uczących się z własnego doświadczenia. Niestety, taki klient to typowy klient.

Po kiego czorta mieć 4 tys. (nie "tyś", bo to znaczy "ty jesteś) obrotów przy 140 km/h? Bez sensu, zwłaszcza, że od ~20 lat są dostępne silniki, które nie muszą się tak drzeć przy tej prędkości. I te "papierowe" konie, których nigdy nie używają. Ano typowy klient właśnie.

jabrze:
Jeżdżę MY2019 w automacie. Przesiadłem się z Laguny 3 2,0dci 173KM. Jest to trolejbus, ale w jeździe miejskiej radzi sobie nieźle. Na trasie cicho do 140 km/h - obroty niecałe 3500. Przyśpieszenie wystarczające do normalnej jazdy po mieście. Mam z salonu i przejechałem 60 kkm Odpowiem na każde pytanie. Córka jeździ Megane 1,6 wolnossakiem i jest głośniejsza od Eli.

wtweety:
Kolego "jabrze",
1. czy z serwisem gwarancyjnym jest duży problem? - w sensie, ile i jak często były jakieś naprawy od nowości?
2. jakie są minusy tego auta?
3. czy kupiłbyś ponownie ten samochód gdybyś miał kupić drugi raz?
4. jakie są koszty serwisowania?
5. czy są jakieś problemy ze skrzynią automatyczną?

w sumie 60kkm to nie za dużo jak na taki silnik, bo problemy/ koszty raczej zaczynają się później

Dzięki.

"weuek" nabijasz sobie ilości postów takimi wpisami? jak się ma to merytorycznie do odpowiedzi na moje pytanie? czy tylko wytyki do literówek? To jak już to 4 tyś. no nie? Pozdrawiam

piejar:
Myślę że "wuek" lubi swoją robotę a to ważne  ;D
Osobiście rozważałem zakup i30 i Aurisa zamiast Megane IV ale Hyundai przegrał silnikiem a Auris był beznadziejnie głośny. Teraz po ponad 4 latach myślę że i30 mógłby byc lepszym wyborem ale cóż... Jeżdżę M IV i też jest fajnie.
Podsumowując, nie miałbym żadnych obaw przed zakupem kolejnego Hyundaia. 

weuek:

--- Cytat: wtweety w 16 Luty 2023, 19:17:09 ---To jak już to 4 tyś. no nie?

--- Koniec cytatu ---
Ano tak samo tego nie zakumasz jak tego "tyś".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej