Forum > i30 PD

Auto nie trzyma się drogi!!

<< < (3/3)

ozyrys00:
Pojedz na sprawdzenie geometrii i zbieżności kol. Samo sprawdzenie rozjaśni sprawę i ten watek będziesz mógł wykluczyć.

wydminianin:
Jedź do mechanika, który podniesienie samochód i wtedy sprawdzi silentblocki, bo sama zbieżność jest robiona na stojącym na kołach samochodzie i " specjalista" może nie zwrócić uwagi na gumy wahacza. Wiem, bo sam tak miałem w poprzednim santa fe- zbieżność ustawiona a samochód myszkował po drodze . Jak podniosłem samochód, to nie trzeba było mechanika aby stwierdzić, że gumy są do wymiany- wahacz  luźny jak diabli. Nie było to widoczne i odczuwalne pod obciążeniem.

IT_Tech_PL:

--- Cytat: slonemil74 w 05 Wrzesień 2022, 00:51:53 ---Witam. Mój hyundai podczas jazdy nie trzyma się drogi tak jak powinien.  Auto na prostej drodze prowadzi się niestabilnie i jest takie wrażenie jak by minimalnie samo zjeżdżało nieraz w jedna stronę a nieraz w drugą. I jeszcze podczas skrentu, tylko w prawą stronę i przy nie równej drodze słychać  jakiś metaliczny dzwięk od pasażera jakby w okolicy mocowania amortyzatora pod maską. Hyundai jeździ głównie po autostradach. Auto ma dopiero przejechane 26 000 km. Jest jeszcze na gwarancji w Niemczech ale oni twierdzą, że z zawieszeniem jest wszystko ok. Byłem w Polsce na geometrii i sprawdzono też zawieszenie. Geometrrje poprawili bo była lekko przestawiona albo źle ustawiona fabrycznie. Ciśnienie w oponach na czujnikach jest ok. Co tu może być za problem z tym stukaniem i czemu on tak pływa po drodze przecież to praktycznie nowe  auto.  Proszę o pomoc bo już nie wiem co tu sprawdzać.

--- Koniec cytatu ---

A czy Ty przypadkiem nie masz agresywnie ustawionego asystenta pasa ruchu? Może wyłącz go najpiew przyciskiem z lewej strony koło kierownicy i wtedy sprawdź :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej