Forum > i30 PD

Auto nie trzyma się drogi!!

(1/3) > >>

slonemil74:
Witam. Mój hyundai podczas jazdy nie trzyma się drogi tak jak powinien.  Auto na prostej drodze prowadzi się niestabilnie i jest takie wrażenie jak by minimalnie samo zjeżdżało nieraz w jedna stronę a nieraz w drugą. I jeszcze podczas skrentu, tylko w prawą stronę i przy nie równej drodze słychać  jakiś metaliczny dzwięk od pasażera jakby w okolicy mocowania amortyzatora pod maską. Hyundai jeździ głównie po autostradach. Auto ma dopiero przejechane 26 000 km. Jest jeszcze na gwarancji w Niemczech ale oni twierdzą, że z zawieszeniem jest wszystko ok. Byłem w Polsce na geometrii i sprawdzono też zawieszenie. Geometrrje poprawili bo była lekko przestawiona albo źle ustawiona fabrycznie. Ciśnienie w oponach na czujnikach jest ok. Co tu może być za problem z tym stukaniem i czemu on tak pływa po drodze przecież to praktycznie nowe  auto.  Proszę o pomoc bo już nie wiem co tu sprawdzać.

weuek:
5 lat ma, głównie autostradami jeździ i ma tylko 26 000 km przebiegu? Jak to możliwe?

slonemil74:
Możliwe bo kupiłem go w tamtym roku w czerwcu w salonie z zerowym przebiegiem po prostu przestał na placu te lata. I za to dostałem niższą cenę na niego. :)

weuek:
No, to już jakoś tłumaczy dlaczego nikt go nie chciał kupić.

Zibi.S68:
Podjedź na przegląd daj gościowi 50 - 100zł i niech go sprawdzi według mnie masz wahacze do kitu, a dokładnie simerbloki pewnie jest guma zbyt miękka i pływają. Podobnie zachowywał mi się peugeot 206 w zakręcie nie można było przyspieszać ponieważ pływał po całej drodze ledwo można było go utrzymać w pasie, po wymianie wahaczy wszystko wróciło do normy. Na szarpakach okazało się, że wahacze jeden wychodzi 1,5 cm a drugi tylko 1 cm bo simerbloki były chyba z gumy do gucia. Więc sprawdź czy masz oryginalne wahacze czy aby nie założyli w Niemczech chamskich podróbek, a jeżeli mam rację to nie stał na placu i czekał na Ciebie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej