Forum > i30 FD
I30 G4FA problem z temperaturą silnika
david7v:
Czyli pasek ułożony poprawnie, trzeba szukać dalej.
david7v:
Zrobiłem test na obecność CO2 w układzie chlodzacym. Płyn nie zmienił koloru, test powtarzałem dwukrotnie.
Kończą się powoli pomysły, może ma ktoś pomysł co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
Wymieniłem zapobiegawczo rezystor wentylatora chłodnicy.
Objaw jest cały czas taki sam, grzeje się silnik na wolnych obrotach, węże od chłodnicy robią się twarde, dolny wąż od chłodnicy idący od termostatu zimny, dopiero po zwiększeniu obrotów zaczyna być ciepły.
Brak CO2 w układzie ale wyraźnie coś po zgaszeniu silnika przelewa sie/gotuje/bąbluje w przewodzie górnym chłodnicy idącym do głowicy.
Może jest jakiś spec w mazowieckim który mógłby podjąć się diagnostyki?
carsik:
wiesz, tak mi się wlaśnie przypomniało, że z 10 lat temu miałem taki przypadek, że ktoś pomieszał jakieś dziwne płyny chłodzące i zrobiła się z tego jakaś glina, która kompletnie zalepiła chłodnicę, może u Ciebie jest taki przypadek. Skoro wymieniałeś już termostaty, to zastanawiający jest ten brak obiegu. Może coś blokuje ten obieg w chłodnicy. Jeśli masz jakiś dostęp do czegoś co pokaże Ci temperaturę silnika w stopniach to może będziesz mógł sprawdzić jak funkcjonuje obieg. Wskaźnik na desce nie nadaje się do tego.
Robert12345:
Dokładnie. Kup sobie jakiś zwykły elm327 albo icarsoft na przykład do tego instalujesz np car skanera na telefonie i masz odczyt temperatury z czujnika
Bakus:
I jak tam problem rozwiązany
Nawigacja