Forum > Lantra

[Lantra J2] Mocniejsze światła STOP/Pozycyjne - mod lampy ty

<< < (3/3)

Złośnik:
No niestety kolego, to nie Lantra Wagon, przeciwmgielne wsadzone są właśnie w kloszu w linijkę na dole więc można ją tylko rozszerzyć o jedno pole - pozycje i stop a przeciwmgielne trzeba zostawić w spokoju bo nie ma gdzie tego wsadzić. Jak świeci się z przeciwmgielnymi to całą linijka świeci na dole no ale mocniejszego o tą ostatnią pozycję STOPU nie ma - już aż tak nei naginałem przepisów - tylko tyle ile mogę niestety. W stanach Lantry fajnie wyglądają w tych lampach bo tam nie mają przeciwmgielnych w kloszu więc całość wygląda super :)

kaluzny15:
Miałem Elantre j2 z usa i tak jak było pisane w usa świeci ładnie cały pasek. Chyba została mi jeszcze taka jedna lampa w piwnicy jeżeli ktoś chce to mogę za piwo i pokrycie kosztów przesyłki poszukać i wysłać.  Co do przeglądów kiedyś czepiał mnie się diagnosta ale po przetłumaczeniu, że kierunki świecą na pomarańczowo tak samo jak w EU, a przeciwmgielne jest wmontowane w zderzak odpuścił sobie. Lampy przód oczywiście były wymieniane na europejskie i przednie kierunki również. Chodziło mu głównie o oznaczenie E, ale  ponoć większość aut z usa nie ma tych oznaczeń chociażby np. na pasach bezpieczeństwa.

Złośnik:
No ja zostawiłem niestety tą jedną żarówkę od przeciwmgielnych dla świętego spokoju przed pałkarzami. Niestety tutaj nie mam nigdzie w zderzaku lamp więc mało kto mi uwierzy w takie cuda.

Gdzie TY kolego miałeś w Coupe w zderzaku przeciwmgielne ??? To taka ściema dla diagnosty ???

kaluzny15:
Teraz jako posiadacz Coupe w europejskiej wersji nie mam problemu z przecwimgielnym gdyż jest wmontowane seryjne w zderzak. Ale jak miałem Elantre z USA to może się źle wyraziłem, ale miałem doczepianą pod zderzak lampę przeciwmgielną od malucha  :-P która oczywiście świeciła dopóki za dużo wody się nie dostało i nie pośniedziały styki, ponoć wada tych lamp. Trzeba było co jakiś czas czyścić styki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej