Forum > Lantra

[Lantra J2] Mocniejsze światła STOP/Pozycyjne - mod lampy ty

<< < (2/3) > >>

Złośnik:
A więc tak.  Obrałem obcięty przewód do środkowej oprawki dolnej lampy tylnej i podłączyłem go (profesjonalnie przylutowany i zaizolowany za pomocą koszulek termokurczliwych) :) do przewodu idącego do wtyczki odpowiadającego za + świateł STOP (zielony). Efekt jest taki że STOP lepiej świeci, żarówka ma wykorzystane drugie włókno, światła ewidentnie się wyróżniają i na pewno jest trochę bezpieczniej bo jest znaczna różnica między światłami pozycyjnymi.
Polecam bo najprawdopodobniej tak miało być fabrycznie bo po co było wsadzać tam oprawkę na żarówkę dwuwłóknową i obcinać jeden przewód od oprawki ??? Dziwne :)
Polecam.

Grabarz:
@Złośnik, po co? zapewne masówka, zamawianie hurtem jednakowych czesci i tyle ;p

nie chce sie spierać ale wydaje mi sie iz ingerowanie w oswietlenie auta moze sie skonczyc mandatem, a przynajmniej wyzwiskami na cb (mowa o mocniejszym swieceniu lamp z tyl)

pozdro

Złośnik:
Póki co wszystko gra. W USA mają cały dół przy hamowaniu świecący mocniej i też powinni pyskować - nic nie pyskują. Poza tym to nie świeci mocniej w sensie strumienia świetlnego lecz jest rozproszone na większą szerokość lampy.

tomek27:
zlosnik zmontuj te swiatelka u siebie i zobaczymy jak to wyglada. stop sie bedzie swiecil caly? lepiej by to wygladaly gdyby pozycja sie swiecila na calej lampie w czerwonych miejscach. a przeciwmglowego nie masz w zderzaku? bo wtedy wszedzie wstawiasz podwojne zarowki i efekt bedzie calkiem fajny. saly dol czerwony a jak hamujesz to caly dol sie swieci mocniej.

Grabarz:
@złośnik w usa maja choćby czerwone kierunkowskazy i postojowki w kierunkach w przodu i tez tam nikomu to nie przeszkadza, ale pamietaj to Polska

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej