Forum > Lantra
[Lantra J2] Wymiana miski olejowej :/
BartBartez:
Najlepszy
http://www.allegromat.pl/aukcja107530
Złośnik:
OK. Czyli odkręcam poduchy od skrzynii biegów z przodu i od strony grodzi. Potem dolna belka z poduchami. Potem osłona skrzynii/miski aluminiowa i micha będzie już na wylocie jak rozumiem. A jak z kluczami ? Bo będę pewnie musiał dokupić. Od poduch to jakieś 17 chyba ? Belka dolna pewnie też coś takiego - dostęp w miarę dobry do śrub poduszek ??? Bo do belki to są na wylocie :)
A osłona - jakie tam są śruby i czy tylko grzechotką z nasadkami dojdę - z którymi śrubami może być ciężko ???
Złośnik:
No dobra - trochę sam pogrzebałem i wykopałem serwisówkę.
Według niej nie trzeba demontować w jakikolwiek sposób belki od spodu.
Kolejność taka:
Demontaż a przynajmniej odkręcenie dwóch śrub wydechu i opuszczenie go niżej:
Następnie aluminiowa osłona miski (5 śrub):
Tego etapu nie rozumiem - niewiem - według serwisówki są tu dwie śruby trzymająca osłonę/pokrywę dostępu do koła zamachowego (2 śruby):
I ostatnia sprawa to śruby miski olejowej - to już banał:
Według serwisówki miskę nową odtłuścić na powierzchni styku i tak samo powierzchnię na bloku silnika, nanieść warstwę silikonu wysokotemperaturowego w wyżłobionym rowku miski olejowej - odczekać ok. 5 minut i dokładnie dopasować. Dokręcać śruby naprzeciwlegle momentem 8-10 Nm.
Aluminiowa osłona to 45-50Nm.
Nurtuje mnie ta osłona koła zamachowego - co to takiego ??? :)
yankeshy:
No jest ta osłona,miałem problem z jedną czy dwiema śrubami (trudny dostęp),ale poradziłem sobie małą grzechotką z przedłużeniem i dodatkową końcówką przegubową....a bez odkręcenia tej obudowy miski nie wyjmiesz :P
Złośnik:
Aha. No to sprawa jasna. Będę działał - będzie fotorelacja.
Nawigacja
[#] Następna strona