Forum > Lantra
[Lantra J2] Wymiana miski olejowej :/
Złośnik:
Witam. Sfatygowana przez poprzedniego właściciela miska która zaczęła korodować już jakiś czas temu powoli daje oznaki niebezpieczeństwa utraty oleju bez szybkiej ingerencji.
Miska znaleziona, uszczelnienie też. Ale są pytania - dotyczące wymiany. Jasna sprawa wiąże się to od razu z wymianą oleju.
Inna sprawa to tzw. wymiana samodzielna. Widziałem jak to wygląda od spodu i pytania takie:
Jak to będzie z demontażem osłony skrzyni-miski która chroni po części miskę olejową. Łatwo to schodzi ? Czy do demontażu miski trzeba będzie oddzielić układ wydechowy już na złączu: katalizator - złącze elastyczne ??? Bo bez tego chyba nie dostanę się do wszystkich śrub miski olejowej :/
esox:
najprosciej na kanale. odkręcasz belke 4śruby + 2 na poduszkach. wydech najlepiej zdemontowac chociaz przy katalizatorze i obnizyc. potem odkręcasz aluminiowa osłonke i miske i koniec;d max 30min roboty.
yankeshy:
No mi zajęło dłużej niż 30 minut.....belki nie odkręcałem,wydech jak najbardziej...ja musiałem przy samym kolektorze bo plecionka zaspawana...przy osłonie był problem chyba z dwoma śrubami (słabe dojście) ,ale długa mała grzechotka i łamana końcówka załatwiły sprawę.Chwila męki z wyjęciem osłony...a najbardziej stawiała się sama miska (UWAGA: fabrycznie montowana na silikon - u mnie trzymała nieziemsko,ale w końcu to ja zwyciężyłem;) )
Złośnik:
Na 100% dobremu młotowi się nie oprze !!!
Złośnik:
Jaką masę uszczelniającą użyć ? Dirko czy polecacie coś lepszego ? Coś z gamy powyżej 300st C najlepiej :)
Nawigacja
[#] Następna strona