Forum > i30 PD
i30 wyciszenie
skraburski:
--- Cytat: weuek w 11 Listopad 2021, 01:08:35 ---Pewnie chcesz jakąś dziadowska matę kupić. Porządna wody nie wciągnie, bo składa się ze smoły na cienkiej blaszcze aluminiowej. Nie ma możliwości żeby to chłonęło wodę. A pianka ma zamknięte pory. Taka od birmat.pl moczyłem w wodzie i nic nie wciągnęła.
--- Koniec cytatu ---
to nie chodzi o to, że mata chłonie tylko o to, że nie da się tego zrobić tak żeby nie została gdzieś jaka maleńka dziurka i wtedy działa zasysanie kapilarne.
Woda jest wsysana we wszystkie szczeliny siłami napięcia powierzchniowego i tego się obawiam.
Maty oczywiście brałbym z bitmata, robiłem już nimi drzwi w i30 GD
weuek:
A czemu ma dziurka zostać? Przecież to się robi na zakładkę i rozwałkowuje. Jakbyś konserwacją opryskał i na to blachę położył. Nie zaszkodzi, nawet "rdzolubnemu" autu (miałem forda wcześniej).
Wiele godzin przy tym spędziłem, nie pitolę farmazonów.
skraburski:
przy kapilarze mowimy o otworze srednicy ludziego wlosa, naprawdę ciężko na łączeniach rozwałkować tak, żeby takie niewielkie otwory nie wystąpiły
weuek:
Panie, takoż rzecze teoria. A w praktyce prędzej ci zardzewieje nieruszany.
IT_Tech_PL:
i30 sprzed lifta to jeden z najlepiej wyciszonych aut jakimi jeździłem. Częśto piesi nie słyszą na osiedlu jak jadę (silnik 1.4MPI). Nie wiem gdzie u was słychać tą głośność :O
Nawigacja
[#] Następna strona