Forum > i30 PD

i30 wyciszenie

(1/5) > >>

skraburski:
Hej,
Bawił się ktoś z was wyciszenie i30 PD po lifcie? Największy hałas jest od kół więc chciałbym zacząć od nadkoli.
Żeby uniknąć sytuacji, że woda wejdzie pod maty chciałbym je nakleić od wewnątrz, czy trudno jest zdjąc tapicerkę z przodu i z tyłu?

tomilipin:
Z przodu tapicerka jest częściowo zasłonięta elementami deski rozdzielczej. Od strony pasażera trzeba wyjąć schowek i zdemontować kilka plastików wokół niego. Nic trudnego, ale jest to dość czasochłonne. Nie wiem jak od strony kierowcy, ale przypuszczam, że podobnie. Tyłu nie ruszałem.

olo018:
witam ,ja wyciszałem bagażnik w kombi,nadkola są wyłożone materiałem, same blachy bagażnika wykleiłem pianką chyba około 8mm,czy to coś dało ?,trudno wyczuć,ale rozebranie całego bagażnika to sporo czasu .
i30 CW PD 12.2017.

weuek:
Pianki się nie klei na blachę, tylko na matę. Woda nie wejdzie pod maty, a przynajmniej nie takie porządne, na przykład od STP. Wiem co piszę, bo w 3 autach takie kleiłem. Po poprawnym zamocowaniu są jak zwulkanizowane z podłożem.

Inwestuj najpierw w tył, bo tyle nadkola są całe w kabinie.

Nadkola polecam robić tak: Mata na blachę,a gąbka na nadkole:

skraburski:
Matę chciałem kleić od wewnątrz, bo od zewnątrz jest duże ryzyko, że wciągnie wodę kapilarnie i będzie gniło.
Pianka tak jak pokazałeś na nadkole.

Ale zaskoczyłeś mnie tym, żeby robić tył najpierw, ja zdecydywowanie bardziej słyszę przednie nadkola, ale może to mylne wrażenie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej