Forum > Santa Fe SM

hamulce

<< < (2/4) > >>

acc24:

--- Cytat: flower1976 w 19 Październik 2021, 15:07:18 ---Płynu nie ubywa... Przy pompowaniu ze zbiorniczka też nie ściąga. Z przodu tylko tarcze i klocki robiłem bo zaciski pracują... Z tyłu robione było wszystko... Kurcze myślałem że dobrze odpowietrzyłem.. .

--- Koniec cytatu ---

a w dobrej kolejności?, w Accencie bez abs jest w pdf shop manual
1. prawe tylne
2. przednie lewe
3. lewe tylne
4. przednie prawe

jak wymieniałem przewód w aso hyundai to męczyli się 1,5h (do starych aut nie mają manuali) bo nie chciał prawidłowo hamować, powiedziałem jak ma być z manuala i po 15min było gotowe.

flower1976:
Wymieniłem płyn hamulcowy. Konsystencja oleju i kolor herbaty. Odpowietrzylem. Do 100/h nie mam uwag. Muszę przetestować jak będzie sucho i miejsce przy większej prędkości.

ziutoon:
Podepnę się pod temat bo już nie mam siły :(

OBJAWY:

auto po kilku naciśnięciach pedału hamulca blokuje koła, pedał robi się twardy i auto powoli staje. Jazda możliwa tylko na 1 biegu i to z wielkimi oporami z hamulcy aż dym leci.
Ewidentnie tłoczki  się nie cofają.

Po odłączeniu przewodu podciśnienia, który idzie od kolektora do serwa hamulce jakby odpuszczały.
Odłączenie pompy ABS nic nie zmienia, dzieję się to samo.

WYMIENIONE:
- nowy płyn hamulcowy
- nowe serwo
- nowa pompa hamulcowa
- nowe zaciski hamulcowe  używane (sprawdzone ładnie się wysuwają i chowają)

Nadal to samo.

Zaczęło się po wymianie czujnika przy pedale hamulca. Nie chciały zgasnąć światła STOP.
Czy możliwe że jest jakiś zawór zwrotny który się zacina i nie odpuszcza? Na przewodzie podciśnienia, który idzie do serwa nie ma żadnego zaworu.

Macie może jakieś pomysły co to może być?

pozdrawiam

weuek:
Nie ma takiej formy "hamulcy" (nawet przeglądarka podkreśla). Jednak internety szkodzą...

ziutoon:
Sorry za błąd. Nie wiem jak mogę go teraz edytować.

Tak wiem jestem nieoczytanym burakiem, który nie zna języka polskiego.
W dodatku skąpym dziadem bo nie chciałem jechać z autem do mechanika tylko próbuję sam to ogarnąć i przy okazji się czegoś nauczyć.

Skoro przeczytałeś cały tekst i znalazłeś błąd ortograficzny w tekście to może znasz też rozwiązanie dotyczące "blokowania hamulców".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej