Forum > Santa Fe SM
hamulce
weuek:
Nie, ale czegoś (pożytecznego) jednak się dowiedziałeś.
wydminianin:
A sprawdzałeś przewody elastyczne? Może przez nie płyn nie cofa się i w efekcie blokuje zacisk?
carsik:
spotkałem sie z podobnym zjawiskiem gdy z nieznanych przyczyn skasowany został luz pedału hamulca. Szczerze mówiąc nie znam konstrukcji tego modelu ale raczej powinien mieć regulacje pedału hamulca tak aby miał delikatny luz w stosunku do ośki pompy. Nie może być permanentnie napięty gdyż wtedy rzeczywiście płyn nie będzie się cofał.
ziutoon:
Pedał hamulca jest mocowany na zasadzie klina w otworze i nie ma tam żadnej opcji regulacji.
Co do elastycznych przewodów to przy wymianie płynu wszystko ładnie spłynęło, tzn stary płyn koloru brązowego wypływał aż do momentu aż zmienił się kolor na zielony. Wydają się być ok.
Zastanawia mnie jeszcze pompa ABS, gdyż tam idą przewody od pompy hamulcowej i może tam jest właśnie jakaś przycinka.
Tylko dlaczego odpuszcza jak jak się zdejmie przewód podciśnienia, to jest bardzo zastanawiające.
Po weekendzie wstawiam auto do mechanika niech on się tym zajmie. Ja się poddaję :(
carsik:
no to może ktoś przy montażu czujnika spowodował, że pedał nie cofa się do końca, to jest wyraźnie problem z tym, że płyn nie wraca.
Nawigacja
[#] Następna strona