Autor Wątek: [Santa Fe SM] Brzęczek od świateł - nie działa  (Przeczytany 24626 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

motaMK

• Gość
[Santa Fe SM] Brzęczek od świateł - nie działa
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Lipiec 2012, 18:36:24 »
wersja nie taka uboga wprawdzie nie ma klimy :(
ale ma 4 el.szyby
el.lusterka
el. szyberdach
centralny zamek
wspomaganie kierownicy
ABS
Poduszka powietrzna
 Immobilizer

Offline Arni71

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Lipiec 2012, 19:36:31 »
Cytat: "motaMK"
wersja nie taka uboga wprawdzie nie ma klimy :(
ale ma 4 el.szyby
el.lusterka
el. szyberdach
centralny zamek
wspomaganie kierownicy
ABS
Poduszka powietrzna
 Immobilizer

nie chcę Cię martwić ale poza szyberdachem to wszystko to standard, ja jeszcze myślałem że klima  jest w standardzie, wszystkie Santki  które oglądałem zanim kupiłem swojego miały klimę manualną, a te wyższe wersje ( w tym ten którego kupiłem )  miały klimatronika

motaMK

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Lipiec 2012, 13:26:20 »
bez klimy torzeżnia wiem ale brak mi było czasu miałem 3 dni na kupno
albo kupić tego albo wyjechać za granice bez auta
mysłałem żeby zamontować klime ale koszty mnie przestraszyły
klima kompletna 1000 zł i montaż pewnie drugie tyle :(
no i trzeba sie męczyć  :cry:
pozdrówki
czy komuś też jak mi te światła nie działają?!

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Lipiec 2012, 14:06:09 »
Cytat: "motaMK"

czy komuś też jak mi te światła nie działają?!

Dokładać klimy nie ma sensu - rzeźba straszna - tak jak piszesz.

A zobacz taką rzecz - jak delikatnie wkładasz kluczyk do stacyjki (samą końcówkę) i wyciągasz - słyszysz takie "pstyk"? U mnie w tym momencie zapalają się (gdy wkładam) i gasną (gdy wyciągam) pozycyjne.

motaMK

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Lipiec 2012, 19:01:00 »
żadnego pstryk niesłysze
mijania sie wyłaczają ale postojowe zostają

jaclwapl

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Lipiec 2012, 09:32:58 »
A ja ciągle się zastanawiałem u siebie po co jest te "pstryk".... aż zaczęło mnie to niepokoić:) teraz już wiem:)

Offline Arni71

• Giełda
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Lipiec 2012, 18:59:38 »
No i mam problem  :-(  wcześniej pisałem że światła wyłączają mi się po otwarciu drzwi kierowcy - ok, i jest tak nadal ale- od jakiegoś czasu zdarzyło mi się już parokrotnie że gdy zostawiam Santka z włączonym przełącznikiem świateł światła samoczynnie się włączyły - postojowe oczywiście - gdy zamykam samochód sprawdzam czy światła świecą. I nie ma tu znaczenia czy Santek stoi godzinę czy 2-3 dni, nie ma żadnej reguły, po prostu nie świecą a tu nagle świecą i muszę zejść do auta i wyłączyć na przełączniku.
Podejrzewam że jest jakiś przekaźnik za to odpowiedzialny  tylko który?? Po schematach wrzuconych przez Hulltaya jakoś nie mogę dojść.
Może ktoś się orientuje??

jaclwapl

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Lipiec 2012, 08:17:39 »
Może po prostu samochód o sobie przypomina, że jest mało jeżdżony i chciałby wybrać się na wycieczkę.. :-D
A tak poważnie to jesteś pewien, że światła zapalają się same z siebie? sprawdź dobrze czy aby na 100% jak go zamykasz się nie palą. W słoneczny dzień można nie zauważyć. Jak dla mnie to trochę dziwne bo "niegaśnięcie" mogę zrozumieć bo trzeba do tego wykonać procedurę ;-)  ale już samo zapalanie się to faktycznie dziwne. Nie masz co jechać do elektryka na razie bo co mu powiesz? "Panie jak zostawię samochód to samo się włącza ale nie wiem kiedy więc zostawię u pana i jak się włączy to zadzwoń pan" :lol:
Może ktoś ma jakiś pomysł?

Offline Arni71

• Giełda
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Lipiec 2012, 12:17:55 »
Jestem pewien na 100% że światła nie świeciły, tym bardziej że w  2 przypadkach zdarzyło się że chwilę wcześniej patrzyłem na Santka z okna - chwilę potem ktoś dzwonił do mojego domofonu że mi światła świecą i faktycznie świeciły dodatkowo zdarzało się to też w godzinach wieczornych a wtedy sprawa światła słonecznego nie wchodzi w grę.

Nie dzwoniłem jeszcze do elektryka, na razie staram się wyłączać światła wyłącznikiem i myślę gdzie zamontować DLR'y.

Może ktoś będzie miał jakiś pomysł, ja myślę j/w że to może być sprawa jakiegoś przekaźnika tylko którego ??

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Lipiec 2012, 13:34:26 »
Cytat: "Arni71"

Może ktoś będzie miał jakiś pomysł, ja myślę j/w że to może być sprawa jakiegoś przekaźnika tylko którego ??

Miałem tak na początku - zaraz po kupnie, ale założyłem, że to kwestia właśnie któregoś (niestety nie wiem - którego) przekaźnika lub tego "pstryczka" w stacyjce. Zdarzyło się to kilka razy - po kilku tygodniach już nie miałem więcej takiego przypadku - więc sądzę, że coś się "rozruszało" i na razie problemu nie mam.

Pomocny jestem zatem dość umiarkowanie - aczkolwiek nie spotkało to tylko Ciebie.

Offline coyote444

• HKP
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Marzec 2018, 21:12:06 »
A jak to się ma do wersji skandynawskiej ??