Autor Wątek: [Accent X3] Korozja tylnych elementów nadwozia ku przestordz  (Przeczytany 7348 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kiaad

• Gość
[Accent X3] Korozja tylnych elementów nadwozia ku przestordz
« dnia: 21 Kwiecień 2012, 20:58:11 »
Witam

Jeśli zauważyliście że wasze tylne nadkola już niestety ruda wcina  to działajcie jak najszybciej, a przede wszystkim to poświećcie trochę czasu i sprawdźcie wewnętrzne nadkola. (przez ściągniecie oparcia i odkręceniu paru wkrętów i śrub)

Ja miałem wymieniane reperaturki i progi oraz miałem mieć naprawione i zakonserwowane nadkola jak się okazało (tydzień temu sprawdzałem) ...myliłem się.
co zobaczyłem od tyłu:

a o to opierała się kanapa:

pękniecie jeszcze idzie dalej 3 centy ... :shock: autko z 97 roku i tak zgniłe tylne nadkole ?   :roll:

szczęście w nieszczęściu, że to przez przypadek wyłapałem, jestem ciekawy jak mi dobrze ustawili geometrie. :evil:

może ktoś wie czy można do tego utka dostać plastikowy ochraniacz do tylnego nadkola? przedni jest  ale jeśli mógłbym to zmieniłbym na inny on jest za bardzo wąski.

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-04-22, 22:29 ]
Edycja tematu

Jokoko

• Gość
[Accent X3] Korozja tylnych elementów nadwozia ku przestordze
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Kwiecień 2012, 08:33:53 »
Normalna rzecz z tymi nadkolami i progami w accencie a odnośnie kanapy to sprawdź którędy Ci woda do środka leci... Ja tez miałem jeden próg zżarty bardziej od 2 okazało się że woda wlatywała;// Nadkola dostaniesz ale średnio pasują bo robione na oko ;]

lukaszl86ldz

• Gość
[Accent X3] Korozja tylnych elementów nadwozia ku przestordze
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Kwiecień 2012, 17:13:07 »
nie gadajcie , że normalne w accencie czy hyundaiu miałem mondeo 1 generacji kupione po spawaniu reperaturek i progów zewnętrznych działo się to samo , tak samo zaczynała ruda wchodzić w nadkola w escorcie czy w Polonezie to jest takie miejsce najgorsze bo nie da się wymienić pełnego elementu marka tu nie ma niz na rzeczy aczkolwiek kiaad,  jak na 97 jest ostro ja widziałem tylko pi razy oko podłogo w swoim z 95 jak był podniesiony w serwisie i podłoga była zdrowa tylko mała dziurka w progu się tworzy za którą muszę sie zabrać po niedzieli tak samo jak za oczyszczenie nadkoli i lakierowanie  :mrgreen: na szczeście dziur nie ma , tylko patrząc na twoje foty myślę czy pod siedzenie nie zajrzeć  :-D