Witam,
wczoraj wymieniłem pasek i napinacz i generalnie wszystko wyglądało OK (silnik 1,5 SOHC). Przejechałem kilka kilometrów od zaprzyjaźnionego mechanika do domu i wszystko bylo OK. Dzisiaj rano po odpaleniu silnika zaświeciła się kontrolka Check Engine. Silnik pracuje równo i cicho i nic nie wskazuje na jakieś problemy. Jak chodzi o ustawienie kół zębatych to sprawdzane przed złożeniem 3 razy :-D na fabrycznych znaczkach więc raczej wykluczam przestawienie zębów. Jedyny problem jaki wystąpił,to to że sprężyna przy napinaczu tak naprawdę niczego nie napinała i napinacz był ustawiony na sztywno na śrubie, i tak samo go złożyłem tzn. ustawiłem właściwe napięcie paska i zablokowałem rolkę w tym położeniu dokręcając śrubę mocującą napinacz. Nie mam pojęcia po co jest ta sprężyna :shock: .
Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną Check Engine w tym przypadku, ewentualnie zna warsztat w Krakowie, gdzie nie zedrą stówy za samo podłączenie komputera ?
p.s. próbowałem zresetować błąd przez odpięcie akumulatora, ale zapala się z powrotem.