Forum > i30 GD

Wymiana sprz≥ęgła - kiedy, jakie objawy i na jakie?

<< < (3/6) > >>

Blue ix35:
Ja wiem, ja wiem i podpowiem... ;D
chodzi o to ze jesli Ty osobiscie zrobiles te 130, 200cos tam tys km i sprzeglo jest ok to brawo Ty i sprzeglo, ale jesli kupiles auto z takim przebiegiem to mozesz nie wiedziec czy bylo zmieniane czy nie...

wuek, o to chodzilo ?

generalnie 100 tys 150 tys to juz pora na wymiane, czasem dotrwaja do 200 ale to juz ewenement  ;)

Jarek Cieszyn:
No to tłumaczy wiele kolego.
W pierwszym I30 zrobiłem 270 tysięcy kilometrów i miałem go od nowości- sprzęgła nie wymieniałem, w drugim, którego mam też od nowości mam na liczniku 210 tysięcy kilometrów i też sprzęgło fabryczne jeszcze jest.
JP

Blue ix35:

--- Cytat: Jarek Cieszyn w 14 Czerwiec 2021, 11:18:19 ---No to tłumaczy wiele kolego.
W pierwszym I30 zrobiłem 270 tysięcy kilometrów i miałem go od nowości- sprzęgła nie wymieniałem, w drugim, którego mam też od nowości mam na liczniku 210 tysięcy kilometrów i też sprzęgło fabryczne jeszcze jest.
JP

--- Koniec cytatu ---

No to gratuluje! Ciekawi mnie ile z tych km zrobione na trasie a ile po miescie, udane egzemplaze trafiles.  ;)

weuek:
Albo umie dobrze ze sprzęgła korzystać, co nie jest powszechnym standardem. Zwłaszcza w dieslach, którymi wielu lubi "oszczędzać" dramatycznie zamulając wiecznie (za) niskimi obrotami.

Jarek Cieszyn:
Około 70% tych przebiegów to autostrady i ekspresówki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej