Forum > Getz
Sprężarka klimatyzacji
zagadka:
--- Cytat: weuek w 30 Maj 2021, 16:57:24 ---Jabym nie liczyła tak na podniesienie wartości starszego samochodu.
--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem sprzedaż z uszkodzoną klimatyzacją mocno obniża cenę, poza tym wracając z pracy w upalne dni klima się przydaje :)
Co do chłodnicy to raczej też wymienię profilaktycznie bo nie wygląda za bogato, koszt niewielki a lepiej wymienić od razu aniżeli potem nabijać raz jeszcze ;)
Co do korodowania to przyznam Wam rację, gnije wszystko szybko :-\
weuek:
Działająca poprawnie klimatyzacja w starym/tanim aucie to trzecia główna wartość, po sprawnym silniku i mało zardzewiałej budzie. "Panie, ino cza klimę nabić" to od razu dyskwalifikacja przy zakupie.
Micra żony też jest świetna w rdzewieniu. Akurat ktoś sto lat temu zrobił jej konserwację (tak po "papracku"), to jeszcze jakoś się trzyma, nawet te miejsca, które słyną z typowego szybkiego samounicestwienia (rura wlewu paliwa). Pod tym względem skośnookie strasznie słabo wypadają w starciu z holcwagenowatymi.
Chociaż nie wiem czy gorsze azjatyckie nadwozie czy elektryka/elektronika od renaulta. ;-)
zagadka:
--- Cytat: zagadka w 31 Maj 2021, 06:09:15 ---"Panie, ino cza klimę nabić" to od razu dyskwalifikacja przy zakupie.
--- Koniec cytatu ---
To właśnie miałem na myśli, że działająca klima ma znaczenie przy sprzedaży ;)
--- Cytat: zagadka w 31 Maj 2021, 06:09:15 ---Chociaż nie wiem czy gorsze azjatyckie nadwozie czy elektryka/elektronika od renaulta. ;-)
--- Koniec cytatu ---
NIe znam ranault-a ale miałem kiedyś Tico, też gniło na potęgę :-\
Nawigacja