Forum > Getz

Sprężarka klimatyzacji

(1/3) > >>

zagadka:
Witam.
Czy ktoś się orientuje, czy sprężarka klimy w rocznikach 2005-2011 silnik 1.1 67KM była taka sama czy czymś się różniła?
Chcę kupić używkę i nigdzie nie widzę informacji, że czymś się różni, wszędzie podają info, że pasuje do roczników 2005-2011.
Chciałbym sie upewnić.

robaszek127:
Szukaj z takim samym sprzęgiełkiem to będzie taka sama. Bo w 1.3 jest inna wersja sprzęgła wiec może być inna sprężarka. Z drugiej strony uzywana też jest ryzyko, że długo nie pochodzi bo zdemontowana podobno koroduje wewnątrz.
U mnie w 1.3 zrezygnowałem z naprawy klimy ze względu na koszta. 

zagadka:
Wiem, że używka to ryzyko ale zdecydowałem się naprawić bo przy sprzedaży auto bez klimy traci dużo na wartości. Akurat te kilka stów mogę zainwestować. W ogłoszeniu jest takie info:

Opis: HCC, kolo na pasek wielorowkowy (1,1 66KM G4HG HB 5D FL) -jakość A && HYUNDAI GETZ FL 1.1 66KM HB 5D 05-11 SPRĘŻARKA

Marka Model:Hyundai Getz 1 generacja [lifting] (2005-2011) Hatchback 5-drzwi 1.1 MT (66 KM)

Kod koloru: EB

Kod silnika: G4HG

Nr oryginału: 977011CXXX

Pasuje do roczników: 2005-2011

Rok prod. pojazdu: 2008

Wszystko by się zgadzało z moim Getzem, jedynie rocznik mam 2005

didarioxx:
do 1.1 zawsze była ta sama czyli HS-11. śmiało kupuj tylko jak koledzy powyżej pisali - uwaga na używki!! niezabezpieczone, nieumiejętnie zdjęte i po 3- 6 miechach masz do wymiany i kompresor i chłodnicę i porządne płukanko= sporo kasy

zagadka:
Dziękuję Panowie. :)
Swoją starą sprężarkę może dam do regeneracji, zobaczę jakie koszty wyjdą? Zawsze się przyda druga lub odsprzedam.
A jak coś to ewentualnie przy sprzedaży samochodu dołożę jako części zamienne, zawsze to podniesie wartość samochodu  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej