C.d. Podzielę się informacjami uzyskanymi w kilku warsztatach - może komuś się przyda. Adaptacja czujnika różnicy ciśnień DPF jest wykonywana w przypadku, gdy ten jest wymieniany na nowy, jeżeli tylko czyścimy rurki prowadzące do tego czujnika, lub sam czujnik (podobno też można) adaptacja nie jest wymagana.
Natomiast mój problem dalej nie został rozwiązany. IX 35 1,7 crdi ma 112kkm przebiegu, żadnych objawów nieprawidłowej pracy silnika (brak spadku mocy, brak problemu z rozruchem, nic nie szarpie, żadnych wycieków, spalanie bez zmian, poziom oleju bez zmian, itp.), pracuje bez zastrzeżeń, tyko to częste wypalanie DPF ( co 140-150km)

. Dzisiaj byłem u mechanika, który gruntownie (ponownie) przeprowadził diagnostykę, tym razem zarówno na biegu jałowym ( żadnych nieprawidłowości , żadnych błędów, DPF zapełniony w 10%, wtryski pracują idealnie itd.), jak i pod obciążeniem tzn. podczas jazdy - i tu jest dziwny objaw, wszystko ok. poza jedną rzeczą tj. DPF szybko zapełnia się do 22% podczas agresywnej jazdy, po czym zapełnienie spada, gdy jazda jest "normalna". Nie mam pojęcia czy to jest prawidłowe ? Fachowiec zalecił wyczyścić DPF, bo wg niego to jedyna przyczyna częstego wypalania podczas jazdy. Nie wiem sam co mam robić, nie chciałbym jeszcze grzebać przy DPF przy takim przebiegu.