Autor Wątek: [Accent MC] Problem z przekładnią kierowniczą.  (Przeczytany 6787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Akwarysta6

• Gość
[Accent MC] Problem z przekładnią kierowniczą.
« dnia: 20 Kwiecień 2012, 12:30:57 »
Witam, mam Accenta 1.4 97 kM benzyna z 2007 roku, właśnie na przeglądzie wyszedł mi poważny problem, okazało się iż mam do wymiany przekładnię kierowniczą (przebieg auta 40 000 km). Czy ktoś orientuje się jakie są koszty takiej naprawy, czy można kupić zamiennik? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Edit: Dodanie tagu

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Kwiecień 2012, 12:39:16 »
Cytat: "Akwarysta6"
do wymiany przekładnię kierowniczą (przebieg auta 40 000 km)

:shock:  :shock:  :shock:

Co dokładnie stwierdzono? Może uda się regenerować? Nowa w serwisie to kilka tys. zł.  :shock: Jakie dokładnie są objawy? Stwierdził to mechanik w warsztacie czy diagnosta w SKP? Jeśli to drugie to warto pojechać do warsztatu i niech ocenią co można zrobić.

Lookas

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Kwiecień 2012, 22:07:25 »
diagnosci czesto przesadzaja, i jestem za tym co napisal zbyszek czyli pojechac do jakiegos mechaniora najlepiej takiego co regeneruje maglownice to odrazu, poda konkretny koszt regeneracji (tak, w polsce jak wszyscy wiemy, wszystko da sie naprawic, przynajmniej kazdy samochod hehe).

Akwarysta6

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Kwiecień 2012, 14:16:43 »
Stwierdzono u mnie luzy na listwie, podobno da się zregenerować.

luk_forever

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Czerwiec 2013, 14:36:28 »
Cytat: "Akwarysta6"
Stwierdzono u mnie luzy na listwie, podobno da się zregenerować.

Akwarysta6 jak skończyła się Twoja "przygoda" z przekładnią?

Regenerowałeś, czy wymieniłeś?

Jeśli regenerowałeś to gdzie? Jesteś zadowolony?

Będę wdzięczny za odpowiedź, bo mam podobny problem.

Akwarysta6

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Sierpień 2013, 12:18:19 »
Przekładnię dałem do regeneracji. Samochód serwisuje w ANTER Paniówki ul. Gliwicka. Tam przekładnię wymontowali i zawieźli do Mikołowa o ile dobrze pamiętam na regenerację. Stwierdzono luz na takiej małej tulejce, która została wytoczona na nowo. Koszt około 300zł. Na razie wszystko działa ok. Tylko nie jedź do Bednarczyka w Zabrzu- bo to złodziej. Mi sprzedał lakierowany samochód. Po upływie 3 lat gwarancji zaczął mi się luszczyć lakier. Okazało się, iż auto było malowane- dach i maska. Zrobili to tak beznadziejnie, że po 3 latach lakier zaczął odpadać. Musiałem to na swój koszt malować.  Pozdrawiam.