Forum > i40 VF
Świeci kontrolka ciśnienia oleju kilka sekund po odpaleniu na zimnym
Rbodek:
Ok daj znać PROSZĘ co odkryjesz
Rbodek:
I jak tam kolego odnośnie tej kontrolki oleju. Co widziałeś po ściągnięciu miski olejowej JAKIEŚ WNIOSKI?
Mariusz12:
Jutro mam chwilę czasu także podzielę się wnioskami wieczorem :)
Mariusz12:
Witam. Po zabiegu.... Misa zdjęta. Smok czysty uszczelka smoka wieniona profilaktycznie, zaworek od pompy wyczyszczony. Wszystko złożone. Zalane świeżym olejejm. Filtr oleju wymieniony 3 raz w tym miesiącu...... I finał dalej to samo. Wcześniej wymieniłem czujnik ciśnienia oleju, obudowę filtra oleju bo tak poradzili w autoryzowanym serwisie.... I dalej jak auto jest zimne lub postoi z 20 min to kontrolka ciśnienia świeci te 3 sekundy po odpaleniu. Jedyne co mogę jeszcze zrobić to wymienić cała pompę oleju .... Panewki w dobrym stanie spód silnika obejrzany. No nie wierzę żeby przy przebiegu niecałe 200 tys oczywiście realne auto od nowości w rodzinie silnik dostał aż takich luzów. Naprawdę nikt nic nie poradzi?
Rbodek:
Byłem z tym też u mechanika i mówił mi że silnik nie dokonać chodzi na sucho bez olej zawsze tam coś jest. I w sumie też nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Kurde w polu Insignia też jest taki problem ale tam jest uszczelka smoka która trzeba wymieniać co jakiś czas.
Nawigacja
[#] Następna strona