Forum > ix35 EL
[ix35 EL] BUM, TRACH
firefighter1:
No oględziny rzeczoznawca zrobił, kwity poszły do PZU w ciągu kilku dni powinna przyjść decyzja odnośnie naprawy. Słupek bez problemu jest do naprawienia bez jakiegokolwiek cięcia czy rozbierania. Wgniot jest wyciągany.
Natomiast Łukasz szyba nie była by lepsza bo też się o to pytałem i słupek w tym przypadku jest łatwiejszy do naprawienia niż montaż nowej szyby, uszczelek, mocowania czujnika deszczu, nowej naklejki na szybę itd.
Łukasz:
--- Cytat: "firefighter1" ---Wgniot jest wyciągany.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli wgniot jest na tyle mały, że da się go wyciągnąć to w zasadzie żaden problem.
--- Cytat: "firefighter1" ---Natomiast Łukasz szyba nie była by lepsza bo też się o to pytałem i słupek w tym przypadku jest łatwiejszy do naprawienia niż montaż nowej szyby, uszczelek, mocowania czujnika deszczu, nowej naklejki na szybę itd.
--- Koniec cytatu ---
Szyba lepsza w tym sensie, że słupek jest w zasadzie niewymienialny a szyba tak.
firefighter1:
Ale na słupku nie ma numerów, a do szyby jest mocowany czujnik deszczu, nie wiem jak po odklejeniu się zachowa no i nieszczęsna naklejka rejestracyjna na szybie. Jedno jest pewne nic ponownie montowane nie jest tak dobre jak fabrycznie. Naprawa czy wymiana przywraca wygląd i funkcjonalność ale wartość już nie.
Łukasz:
--- Cytat: "firefighter1" ---a do szyby jest mocowany czujnik deszczu, nie wiem jak po odklejeniu się zachowa
--- Koniec cytatu ---
Podejrzewam, że w serwisie dałoby się zamówić szybę z przyklejonym czujnikiem deszczu, wtedy nie trzeba tym się martwić ale to już takie gdybanie "co by było gdyby" :-)
--- Cytat: "firefighter1" ---Jedno jest pewne nic ponownie montowane nie jest tak dobre jak fabrycznie.
--- Koniec cytatu ---
Prawda, zwłaszcza jeżeli mówimy o "typowym polskim serwisie".
Najważniejsze, że uszkodzenie jest niegroźne ;-)
jacek2:
Miałem już wymienianą przednią szybę, bo kamyczek przy mijaniu ją załatwił. Sprawę załatwiono w serwisie, na szybę musiałem czekać tydzień. Robota zrobiona bardzo fachowo, bez zastrzeżeń. Tylko rok produkcji na szybie się nie zgadza... :cry: :cry:
Nawigacja
[#] Następna strona