Forum > i30 GD

wymiana akumulatora

<< < (2/4) > >>

Ryszard12:
kolega abrax miał rację w 100% tak więc nie ma żadnego problemu z wyjęciem aku i włożeniem go po naładowaniu a jeśli chodzi o zamknięcie drzwi to faktycznie trzeba częściej czytać instrukcję :-)  ( choć w moim przypadku nie mogę jej odpalić na kompie z powodu braku jakiegos pliku )

daniello1234:
Panowie mam pytanko mam u siebie akumulator

AGM70L-DIN 70AH(20HR)  120 RC 12V

720CCA(SAE) 608A (EN)

nie wiem czy jest to akumulator od nowości czy był już zmieniany
ale dwa razy niestety padł raz z mojej winy nie wyłączyłem oświetlenia kabiny stało tak 3 dni
drugi raz nie znam powodu wnioskuję że może po prostu się kończy

1.czy powinienem kupić AGM czy zwykły ołowiowy wystarczy nie mam systemu start stop
2. i jakie parametry powinienem mieć aby było dobrze
3. Jakiej firmy jest ten akumulator i czy da się odczytać datę produkcji z tego akumulatora znalazłem tylko coś takiego
H1099E97

TomekZet:
Parametry, które podałeś wskazują na akumulator oryginalny bo jak pamiętam to mój też takie miał. Dobierając akumulator po samochodzie, wychodzi 52ah-54ah do auta bez funkcji start/stop. Pytanie więc czy tej funkcji faktycznie nie ma czy po prostu jest nieaktywne (choćby z powodu złej kondycji akumulatora). Jak masz numer VIN można sprawdzić jaki akumulator jest przewidziany do auta.

daniello1234:
TMAD281CAEJ071074

myślę że na 100 procent nie mam start stop

poza tym masz rację akumulator jest z 2015r  potwierdzone zauważyłem że z fabryki wyszedł chyba z innymi parametrami

kolejna sprawa chyba doszedłem co mogło go rozładować drugi raz
tak jak pisałem pierwszy raz stał parę dni z włączonym oświetleniem w środku
drugi raz także z mojego nie dopatrzenia
do tego krótkie przeloty android auto kamera itp i padł

jest w serwisie akumulatorów w poniedziałek będę miał odp czy aku rozładowane czy już szrot
wstępnie gośc bardziej skłonny ku temu że rozładowany ale zobaczymy

dzięi wielkie

TomekZet:
No to raczej akumulator był zmieniany. Wg numeru VIN wychodzi zwykły akumulator 54ah

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej