Forum > i30 GD

wymiana akumulatora

<< < (3/4) > >>

daniello1234:
Dziękuję bardzo za bardzo szybką odp.
dokładnie tak mogło być

zastanawiam się jednak pomijając koszta akumulatora AGM

zważywszy na android auto
kamerka wideo rejestrator itp
plus krótkie przeloty czy w razie gdy mój był na wykończeniu czy taka opcja nie jest najlepsza
poczytałem troszkę o specyfice takiego akumulatora i wydaje mi się on fajną opcja minusem oczywiście cena

jak sądzisz warto czy po po prostu zmienić na zwykły

TomekZet:
AGM może być dobrą opcją bo jest przystosowany do głębokich rozładowań. Zastanowiłbym się jedynie nad pojemnością takiego akumulatora. Zwłaszcza, że wspominasz o krótkich trasach. Im większa pojemność akumulatora tym trudniej będzie go doładować na krótkich odcinkach, a to dla żadnego akumulatora nie będzie korzystne. i to mogło mieć też jakiś wpływ na ostateczne rozładowanie Twojego akumulatora. Bosch i Varta mają w swojej ofercie AGM o pojemności 60Ah (0 092 S5A 050, 560 901 068) może warto ewentualnie rozważyć taki wariant zamiast 70Ah.

daniello1234:
i to jest bardzo konkretna podpowiedź taki rozsądny kompromis
jeszcze raz dzięki

TomekZet:
To jeszcze, żeby nikt nie zarzucił promowania marek :)
Oczywiście wielu producentów ma w swojej ofercie akumulatory AGM i jest w czym wybierać kierując się zarówno jakością, ceną lub sympatią do danej marki.
Podałem te dwa aby ewentualnie łatwiej było znaleźć zamienniki innych producentów.

robaszek127:
Ja teraz kupiłem Guliette i ma wstawiony zwykły akumulator Varty 70Ah i na razie start stop nie działa. Czy warto tyle wydawać na AGM to nie wiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej