Forum > i30 GD

wymiana akumulatora

(1/4) > >>

Ryszard12:
Witam
U mnie po tych mrozach niestety auto nie odpaliło (2014 r) po podłączeniu kabli udało się uruchomić ,jednak po paru dniach to samo więc akumulator raczej do wymiany ( napięcie na aku 11,6 V) .Ponieważ jeszcze tego nie robiłem w tym aucie mam pytanie : czy po wyjęciu aku resetują się wszystkie ustawienia a głównie chodzi mi o radio gdyż kolega powiedział mi że po tym trzeba wpisywać jakiś klucz bo inaczej radio nie będzie działać .

abrax:
W i30 2018 po wyjęciu akumulatora nie ma problemu. Pamiętał nawet stacje radiowe.

maniek87:
Po wymianie akumulatora może być wymagane ponowne ustawienie radia, lub języka w komputerze pokładowym. dodatkowo jeżeli auto jest wyposażone w system start/stop, to po zainstalowaniu nowego akumulatora wg instrukcji auto powinno pozostać nie uruchamiane przez ok 4 godziny w celu zaadaptowania przez sterowniki nowego akumulatora.

Ryszard12:
systemu star/stop nie ma a aku się właśnie ładuje więc niedługo wszystko będzie wiadomo a tak nawiasem : jak zamknąć tylne drzwi po wyjęciu akumulatora ,z kluczyka tylko zamyka od kierowcy i pasażera a auto stoi na parkingu pod blokiem ?

maniek87:
proszę screen z instrukcji akurat z polifta, ale pewnie nie ma róznicy w przedlifcie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej