Forum > i30 GD
Skoki obciazenia i zmiana dzwieku silnika
SuperMario:
--- Cytat: Dzius w 28 Grudzień 2020, 14:55:30 ---A konkretnie to jakie są obroty silnika przy 140km/h na szóstym biegu ?
--- Koniec cytatu ---
Dzis wracajac z pracy sprawdzilem - 6 bieg przy 140km/h (licznikowe) obroty ok 2400
--- Cytat: weuek w 28 Grudzień 2020, 17:47:33 ---Może starej daty ten mechanik? Przecież twój diesel i w okolicach 100 i 140 jest w granicach najwyższego momentu obrotowego.
--- Koniec cytatu ---
Wiek ok 40 lat, warsztat od dawien dawna, rodzinny interes
--- Cytat: weuek w 28 Grudzień 2020, 17:47:33 ---Z drugiej strony, 100-110 to trochę niewygodna prędkość na autostradę, bo za mało się różni od ciężarówek. Jak mi się wcale nie spieszy, to tempomat ustawiam na 120 (benzyna, turbo, 2500 rpm).
--- Koniec cytatu ---
Po autostradzie jade odcinek ok 20km dziennie wracajac z pracy o godz 0.30 - ruch maly i jakos nie spieszy mi sie bardzo zeby gnac po 140 lub wiecej
--- Cytat: weuek w 28 Grudzień 2020, 17:47:33 ---Życie z depeefem to... martyrologia.
--- Koniec cytatu ---
Istny koszmar...
Dzius:
--- Cytat: SuperMario w 29 Grudzień 2020, 01:10:11 ---Dzis wracajac z pracy sprawdzilem - 6 bieg przy 140km/h (licznikowe) obroty ok 2400
--- Koniec cytatu ---
Przecież to są jak najbardziej właściwe obroty dla silnika diesla. Coś Ci facet mocno ściemniał.
SuperMario:
Wizyta byla przelozona na dzis dopiero. Wiec tak, z oryginalnym komputerem zrobili ponad 100km i ponoc nic nie dzialo sie. Skasowali blad czujnika cisnienia oleju, i mowia ze jest wszytsko z ich strony ok. Podczas jazdy do domu, znow to samo. Po rozmowie z Pania, jestem umowiony na nastepny wtorek na jazde godzinna z mechanikami. I zobaczymy wtedy. Dam znac jak sie sprawa dalej rozwinela.
Jest tu ktos z okolicy Bytomia blizszej lub dalszej z i30 1.6 crdi 110km 2015r ? Zapraszam na prv
ozyrys00:
Wynikły jakieś ustalenia z wtorkowego przejazdu?
SuperMario:
Dopadl mnie niestety COVID, ale na szczescie przeszlem to lagodnie i od jutra wracam do swiata - koniec kwarantanny/izolacji. Bede umawiac sie na nowy termin.
A powiedz mi czym to zdiagnozowales u siebie? Ja uzylem TorquePro i jakis program z Boscha od mechanika na jego laptopie do diagnostyki. No ale jak to Pani stwierdzila - te programy nie maja autoryzacji Hyundai i nie mozna sie opierac o ich wyniki. Tez u Ciebie jest w stalych odstepach czasowych tak jak u mnie?
Nawigacja
[#] Następna strona