Forum > i30 GD

Skoki obciazenia i zmiana dzwieku silnika

<< < (3/3)

ozyrys00:
Mam apke Torque pro, ale nie wnikalem co sie dzieje w parametrach. Jedynie obserwacje. Gdy jade autostrada, na tepomacie, po prostej drodze czasem slysze, ze silnik nagle glosniej pracuje oraz spalanie wzrasa do 10l na wskazniku spalania chwilowego. Ten stan trwa moze 20sekund co jakis czas. Probowalem wymusic normalna prace silnika poprzez chwilowa dezaktywacje tempomatu - wtedy wartosc spada do 0 (czyli DPF nie wypala sie i te skoki to nie wina procedury wypalania - chyba). Kiedy aktywuje tempo ponownie auto rozpedzi do zadanej predkosci i dzwiek oraz spalanie wracaja do normy. Jestem dalego od ASO i nie mam mozliwosci do nich podjechac. Jestem bardzo ciekaw co powiedza Tobie. Pozdrowienia.

SuperMario:
Z braku czasu dzis dopiero dalem auto do mechanika, innego niz wcześniejszy, ale nie ASO. Bylismy na jezdzie probnej, ok 50km, i powiedzial ze dziwne zachowanie. Nie wie nawet od czego zaczac mowi. Narazie zostalo auto u niego i jak cos znajda to dadza znac jak cos znajda. U mnie spalanie sie nie zmienia

ozyrys00:
Udalo Ci sie uporac z ta sytuacja?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej