Forum > i40 VF
Problem z EPB oraz AUTO HOLD (błędy sterownika CAN)
Cobra_JM:
Też mam "choinkę" na rozdzielce po myjni lub po dobrym deszczu. Poizolowałem dodatkowo taśmą kable z ABS ale nic to nie dało. PS: Myjnia bez podwozia. W lecie sprawdzę "koronki - zębatki" z czujnika ABS na przegubach bo bez powodu mam czasami "choinkę" także w normalnych warunkach.
misiek1994:
U mnie nie świeci ABS. ABS jest na innej magistrali z tego co wiem. Dostałem info, że hyundaie mają problem z wtyczkami w słupkach na dole koło nóg. Jak znajdę chwilę czasu to rozbiore. Nie wiem tylko jak ściągnąć progi od środka. Chyba są na zatrzaski.
KIA_OPTIMA:
Cześć,
pisałem w tym wątku 19 lutego 2023. Ja wykonałem następujące czynności:
- poprawa kontaktu wtyczki od komputera
- poprawa przewodów w skrzynce bezpieczników pod maską
- sprawdzenie podłączeń masy
- wstawienie osuszaczy powietrzna do kabiny
Któraś z czynności pomogła, bo udało się przejechać przez 10 miesięcy ponad 20.000 km. :)
Niestety niedawno problem powrócił :/
Nie wiem, co powoduje ten problem. Wydaje mi się, że problem leży w automatycznej skrzyni biegów.
Czy macie w swoich pojazdach panoramiczny dach lub szyberdach? Może to jest źródło wody, która powoduje problem w jakimś module powiązanym przez CAN...
Cobra_JM:
Ja mam manualną skrzynię biegów więc to raczej nie to.
misiek1994:
Pytanie czy 10 miesięcy to nie przypadek. U mnie do marca też wyskakiwało, a potem 7 miesięcy przerwy do października aż zaczęło mocniej lać.
Ustalmy może faktycznie części wspólne:
1. Kody błędów: C1611 - brak komunikacji CAN, C1652 - brak komunikacji z EPB. Zasadniczo z tego wynika w miarę jednoznacznie zwarcie na C-CAN, który obsługuje komunikację z ESP, EPB, asystentem linii, wspomaganiem i konsolą.
2. Szyberdach - u mnie jest. Jest jedna złączka w podsufitce od strony kierowcy. Potencjalnie do rozebrania czy niezalana.
3. Skrzynia - u mnie manual. Bardzo wątpię w jakąś korelację.
Na czym polegała poprawa kontaktu wtyczki od komputera? BTW tam są trzy wtyczki chyba.
Sprawdzenie podłączeń masy - jakby padała masa to raczej całe auto by losowe rzeczy pokazywało, a nie CAN. W dodatku CAN sam w sobie nie potrzebuje masy - jest magistralą symetryczną.
Wstawienie osuszacza do kabiny - mogło mieć sens i pomóc, ale kurde dalej nie wiemy która wtyczka jest zalana.
Podstawowe pytanie to kody błedów tj. czy w ogóle mówimy o tych samych problemach.
Nawigacja
[#] Następna strona