Forum > i30 PD
Jakie macie wady fabryczne
Tomeck81:
--- Cytat: farciarzgilmore w 25 Wrzesień 2020, 18:34:50 ---No blacha w tym samochodzie to porażka ale to chyba problem nowych samochodów. Kolega w nowym Audi pomimo położonej ceramiki też ma odpryski. Mam i30 z 2018 roku, robić w takim samochodzie jakąś konserwację podwozia? Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie? A może macie jakieś inne rady co warto zabezpieczyć? Ja póki co to kładę na auto porządną politurę co 4 miesiące.
--- Koniec cytatu ---
Poponowal bym gruntowne zabezpieczenie, koszt ok 1500 zl
tomilipin:
--- Cytat: Tomeck81 w 26 Wrzesień 2020, 01:40:15 --- Dla wytlumaczenia posiadam laptopa werjsa UK.
--- Koniec cytatu ---
No to pozdrawiam serdecznie, bo ja też posiadam laptopa wersja UK, ale piszę normalnie. Nie chcę się sprzeczać w tym temacie, poziom pisowni świadczy tylko o tobie.
Dzięki za wyjaśnienie z tym barankiem - chyba masz rację. Po prostu w jednym miejscu brakuje tej barankowej powłoki, jakby była odpryśnięta, a potem całość została pomalowana w kolorze nadwozia. Da się z tym żyć.
farciarzgilmore:
--- Cytat: Tomeck81 w 26 Wrzesień 2020, 01:46:01 ---Poponowal bym gruntowne zabezpieczenie, koszt ok 1500 zl
--- Koniec cytatu ---
Coś więcej możesz napisać? Co, czym i gdzie takie coś zrobić? I najważniejsze co na to ASO? Chodzi mi o gwarancję.
Tomeck81:
--- Cytat: tomilipin w 26 Wrzesień 2020, 09:20:30 ---No to pozdrawiam serdecznie, bo ja też posiadam laptopa wersja UK, ale piszę normalnie. Nie chcę się sprzeczać w tym temacie, poziom pisowni świadczy tylko o tobie.
Dzięki za wyjaśnienie z tym barankiem - chyba masz rację. Po prostu w jednym miejscu brakuje tej barankowej powłoki, jakby była odpryśnięta, a potem całość została pomalowana w kolorze nadwozia. Da się z tym żyć.
--- Koniec cytatu ---
No to fajnie ze masz laptopa wersja UK, jednak tu nie opisujemy bledow i sposobu pisania. Wazne, ze jest czytelne.
Ty jakos doczytales, wiec prosze nie musisz mnie tu lapac za pisownie.
MarianH:
Cześć.
Mam Hyundai i30iii koniec 2017. Po zdjęciu plastikowych osłon nadkoli z przodu i szmacianych z tyłu, trochę się zdziwiłem. Wszyscy producenci bardzo starają się, żeby samochody były jak najbardziej ekologiczne (tzn. jak najkrócej używane i jak najszybciej złomowane >:( ). Ale żeby pod osłonami było zero zabezpieczenia to już przesada. Przecież tam błoto z solą jest cały czas wilgotne i przez cały rok. Uważam, że warto w miarę nowym samochodzie pomalować nadkola od wewnątrz, jak nie ma rdzy to szybko to idzie zrobić. U mnie z tyłu w jednym nadkolu mała rdza wyszła w 2 letnim samochodzie :shock: .... Niestety jest teraz tak w większości aut, a jak się ładnie zabezpieczy epoksydem, potem farbą poliuretanową i dodatkowo np. Boll do profili wewnętrznych, to będzie Ok na wiele lat. 10 lat temu zrobiłem tak w poprzednim aucie i przy sprzedaży auta wogóle nie miałem problemu, bo stan blachy b. dobry. Ja samochód latem postawiłem na drewnianych kołkach, zdjąłem koła i osłony. Dokładnie umyłem, potem wyczyściłem rozpuszczalnikiem i na to farba epoksydowa, po wyschnięciu farba nawierzchniowa (u mnie poliuretanowa). Całość ok 160 zł. Nie mam gwarancji, ponieważ auto kupiłem za granicą, ale jak ktoś ma gwarancję to w Hyundai są świetne otwory do profili zamkniętych, warto to wykorzystać.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona