Forum > i30 PD
Jakie macie wady fabryczne
olo018:
--- Cytat: weuek w 11 Lipiec 2022, 09:29:59 ---Po co wymieniać trzyletni samochód? Nie rozumiem nijak.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: weuek w 11 Lipiec 2022, 09:29:59 ---Po co wymieniać trzyletni samochód? Nie rozumiem nijak.
--- Koniec cytatu ---
Ja wymieniłem Mazdę CX3 po czternastu miesiącach bo fotel przedni był katastrofalny!,po 3h jazdy plecy mnie bolały strasznie.
Więc wymieniłem na I30 i z komfortu jazdy jestem zadowolony.
weuek:
To drugie wyjaśnienie to rozumiem, bo przecież cx3 to podwyższony segment B (na belce), a ten twój i30 to chyba jeszcze normalny kompakt (nieokradziony z tego, co daje prawdziwy komfort jazdy).
A to pierwsze to czysty przejaw konsumpcjonistycznego (nie)myślenia. No i błędne koło.
;-)
IT_Tech_PL:
U mnie hil hold - hamulec przy ruszaniu wydaje dziwny zgrzyt i ASO nie potrafiło tego naprawić. Dodatkowo ostatnio pękł plastik napinający linkę sprzęgła. Zrobili to na gwarancji jako wada materiału. Podobno częste w i30, ewentualnie też potrafi piszczeć przy wciskaniu sprzęgła.
piejar:
Ja mam i30 z 2008, produkcja koreańska, przebieg 245 kkm. Auto jest rewelacyjne pod względem jakościowym. Takie bajania o złym zabezpieczeniu antykorozyjnym, rudej oto czytałem po kupieniu auta i nic takiego u mnie się nie zdarzyło. Lakier jest super, żadnej korozji samoistnej, w aucie poza łącznikami jest praktycznie oryginalne zawieszenia, wtryski nie ruszane, turbo nie ruszane, jedynie świece żarowe, zero wycieków. Rozważałem i30 4 lata temu ale wziąłem Megane IV bo miała lepszy silnik. Narzekania "na te nowe coraz gorsze auta" czytam gdzieś od lat 90 tych. Fiat 126, 125, polonez... To były solidne auta. Nadawały się na złom.
robaszek127:
To akurat się ciesz, że trafiłeś na egzemplarz zrobiony z lepszej blachy. Sam widziałem też civica bez rdzy i jakoś można trafić w tych słynących markach z rdzy lepszy model. U mnie w getzie też wydawało się, że jest fajnie póki nie zaczął rdzewieć. A sanki których nie widać to już parodia a nie blacha.
Nawigacja