Autor Wątek: [Accent X3] wydech sportowy  (Przeczytany 20520 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaro22

• Gość
[Accent X3] wydech sportowy
« dnia: 11 Kwiecień 2012, 10:45:02 »
Witam mam pytanie dotyczace koncowego wydechu sportowego.Czy ma ktos przy swoim Accencie?i jak sie to sprawuje? czy mozna miec takie cos legalnie bez atestu?  UWAGA NIE CHODZI MI O JAKIES GLOSNE RYCIE podczas wolnych obrotow bo to wiadomo ze przesada  chodzi np o taki co dopiero leko ale dosyc efektywnie slychac np po przekroczeniu 3 ,4 tys  i nie jest przyneta dla policji .Czy posiada ktos moze jakies linki ciekawe albo ma ktos moze przy swoim jakis fajny wydech? jeszcze jedno pytanie mam czy mozna pierwszy lepszy zalozyc wydech ze sklepu tuningowego? czy musza sie zgadzac parametry jak ze starego? licze na pomoc i pozdrawiam

Edit: Dodanie tagu

pavlos

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Kwiecień 2012, 11:51:05 »
Witam,
Ja właśnie zamówiłem tłumik końcowy Ulter dedykowany do X3, także wymiana będzie na zasadzie plug & play. Jak dostanę i zamontuje tłumik to nakręcę jakiś filmik z efektami dźwiękowymi:)

Jaro22

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Kwiecień 2012, 12:03:53 »
no to super !! a jaka cena takiego bajeru? pozdro!!

pavlos

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Kwiecień 2012, 12:23:43 »
ja razem z przesyłką zapłaciłem 600 zł. Dużo, ale mam pewność, że jest przystosowany do X3 i nie spowoduje żadnego uszczerbku na dynamice czy innych awarii.

Dokładne ten zamówiłem:
http://new.ulter.com.pl/offer/dedicated/109/hyundai_accent/179#753

Jaro22

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwiecień 2012, 13:51:53 »
no masz racje drogi ale wiadomo ze wszystko bedzie ok wyglada wizualnie super jest chrom i jest ok zaluz go i jak mozesz nakrec jakis filmik;) moze sie skusze ale wolalbym cos o polowe tanszego tylko czy znajde dedykowany?albo jaklis dobry?pozdrawiam

pavlos

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Kwiecień 2012, 14:03:21 »
Nie znalazłem innego dedykowanego do X3. Kiedyś pamiętam, że na Allegro ktoś robił tłumiki też dedykowane na zamówienie i były sporo tańsze. Nie wiem jak z jakością i nie wiem czy ciągle można znaleźć tego człowieka na Allegro.

dawidson23

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Kwiecień 2012, 20:05:51 »
Podpinam sie do poszukiwan kolegi. Tez szukam koncowego ale jakiegos na niskim poziomie glosnosci. Przeslijcie jak cos filmiki. pozdrawiam

skyline

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Kwiecień 2012, 20:31:42 »
Odradzam kupno taniego sportowego tlumika poniewaz bedzie glosno w samochodzie. Accent ma slabe wytlumienie a z sportowym tlumikiem zbyt dlugo nie pojezdzisz. Na poczatku bedzie Ciebie rajcowac sportowy bass z rury ale potem znudzi sie, a na koniec zacznie denerwowac zwlaszcza przy dluzszej jezdzie. Nie ma co udziwniac samochodu i wstawiac sportowy tlumik do 1.3 bo to poprostu smiech na sali. Jak nie podoba Ci sie rura to wytnij ja i wspawaj ozdobna koncowke np. ultera. Efekt wizualny bedzie bardzo fajny i nie bedziesz budzil politowania na ulicy.

Jaro22

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Kwiecień 2012, 09:22:33 »
a czy sama koncowka taka do 100zł (nie koncowy wydech) daje jakis maly efekt dzwiekowy? pozdrawiam posiadaczy accenta

[ Dodano: 2012-04-12, 09:31 ]
np taka    ??    http://allegro.pl/koncowka-tlumika-nierdzewna-speeder-dyfuzor-i2251834774.html

[ Dodano: 2012-04-12, 09:35 ]
http://allegro.pl/koncowka-tlumika-nierdzewna-speeder-z-dyfuzorem-i2255902007.html

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-04-12, 10:12 ]
Jaro22, proszę o zamieszczenie zdjęć zamiast linków.

lukaszl86ldz

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Kwiecień 2012, 22:47:06 »
nie podwójna nie pasuje do accenta taka moja skromna opinia , co do dźwięku zdarzały się kiedyś końcówki z tzw. gwizdkami coś na zasadzie czajnika starego tupu  :-)  no ale nie polecam

Jaro22

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Kwiecień 2012, 10:37:21 »
no pamietam byly jakies gwizdki ale to bylo smieszne i stara historia a czy ktos wie moze jak sie sprawuja TŁUMIKi SPORTOWe firmy MUGEN WM SILENCER na allegra sa takie za okolo150zł nie duzo ładnie wygladaja i filmiki tez ogladałem i był dzwiek ok ale wiecie jak to filmiki ma ktos moze cos takiego? albo zna sie ktos na tych modelach? pozdrawiam

Offline wojdi666

• Giełda
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Kwiecień 2012, 11:19:20 »
Kup tylko jakąś ładną końcówkę i przyspawaj do seryjnego wydechu. Żadnych pseudo tuningowych wynalazków nie zakładaj!!!

Offline accencik

• Giełda
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Kwiecień 2012, 06:58:52 »
Kolego ja u siebie mam taki tłumik ala Mugen i powiem Ci że fajna sprawa jest z tym właśnie SILENCER-em bo sobie regulujesz głośność. Ja ogólnie jeżdżę z wyciągniętym i jest dość głośno w środku jednak da się wytrzymać ale na krótki trasy. Jak gdzieś mam jechać dalej to montuje wkładkę (minuta roboty) i jest o połowę ciszej. Zdjęcia jak wygląda on u mnie masz w temacie mojego auta.

Jaro22

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Kwiecień 2012, 11:38:39 »
no hej kolego o to wlasnie mi chodziło dzieki za rade i pozdrawiam! ps super accencik;) a te lampy tylne byly takie czy sam robiłes?bo zwykle to kicha a po lifcie no zawsze moze byc nie dopasowana jak orginał  a pozatym  super to wyglada u Ciebie a mozna miec takie?pozdro;)!

dawidson23

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Maj 2012, 14:07:18 »
Kolego ACCENCIK mozesz troche opowiedziec o szczegolach tego twojego wydechu? Byly jakies problemy przy montażu? I jaki to konkretnie wydech jest (jakiego producenta)? Dasz rade nagrac odglos accenta z wkladka i bez i wrzucic gdzies na neta??