Forum > i30 PD
Dźwięk przy kręceniu kierownicą
ojojo:
--- Cytat: Parkinson84 w 17 Czerwiec 2020, 07:33:52 ---Często występująca wada kolumny kierownicy- u mnie miałem wrażenie że kierownica trze o obudowę kolumny . Zgłaszaj do ASO, zamawiają części i robią na gwarancji.
--- Koniec cytatu ---
Ile trwa wymiana kolumny kierowniczej, wyrobią się w 3 godziny?
miro:
u mnie też strasznie głośno kręci się kierownicą, przebieg prawie 60 tys., mam wrażenie, że się nasila. Zgłoszę im w środę w serwisie, ciekawe co powiedzą? Pewnie ten typ tak ma
Co może być przyczyną, że muszą wymienić całą kolumnę kierowniczą?
ojojo:
Hej,
Naprawione, po akceptacji 2-3 dni oczekiwania na części, sama wymiana około 4 godziny
W salonie powiedzieli "wymieniliśmy panu górę kolumny kierowniczej" silniczek i te główne części podobno zostały.
Na zleceni gwarancyjnym wbita pieczątka "Kampania serwisowa"
ajoter:
Naprawione i u mnie. Nie wymieniają już całej kolumny kierownicy tylko wymieniają wałki "ślimaka" Usterka objawiła sie u mnie przy 50 tyś. km. Po wymianie usterki już nie ma. Po rozmowie z gościem z aso zgłasza sie dużo i30 z taka usterka wiec cos na rzeczy jest .
Rihat:
W mojej i30 podczas jazdy po lekkich nierównościach takie bzyczenie tak jak przy spawaniu tylko że cicho, i nie zawsze ta usterka występuje. Gdy oddawałem samochód na serwis dźwięk był słyszalny, a gdy już serwisant odebrał samochód i jechał na jadę testowa ze mną to już nie było tego dźwięku. Strasznie dziwny odgłos słyszalny z kolumny kierowniczej.
Nawigacja
[#] Następna strona