Forum > Zakup Hyundaia

[i30] KUPNO i30

<< < (63/82) > >>

apikus:
Rafal1974, to jest całkiem dobre podejście. Ja miałem i30 przez 6 lat od nowości, Drobne problem były, ale nigdy samochód mnie nie zawiódł.
Fastback na zdjęciach wygląda ładnie, Ciekawe jak na żywo. Pewnie będzie na targach we Frankfurcie.

Rafal1974:
Miałem już dużo aut  różnych marek. Auta były kupowane od nowości, i zawsze po roku zaczynały się jakieś problemy, jeżdżenie po serwisach, użeranie się z serwisowymi ekspertami, gdzie większość z nich wciskała ciemnotę. Zaskoczył mnie Hyundai, naprawdę żadnych problemów po przeszło 4 latach eksploatacji. Ja wybieram opcję jak najmniej problemów w eksploatacji to dla mnie priorytet, a kolorowe wyświetlacze i inne bajery nie są aż tak ważne.  Co do Fastbacka to ciekawe jaka jest pojemność bagażnika. bo przestrzeń w środku całkiem niezła oglądałem fotorelację niemieckiego reportera i zarówno w przedniej części jak i w tyle było widać dużo miejsca . czekam na pełną specyfikacje techniczną i wtedy podejmę decyzję.

AndrzejK:
Witam.

Miałem 2 salonowe Hyundaie i30.Pierwszego użytkowałem 4 lata. 1 pierwszy Hyundai Koloru Satin Amber ( kolor kawowy metalic  ) silnik 1,4 100 -u konny silnik, wersja Confort.Coroczny serwis w Opolu.Zostawiłem w salonie przy stanie licznika 28 tys.Stał w salonie 1tydzień.Wygląd jak nowy,garażowany.Następny zakup w tym samym salonie Hyundai i30 wersja Go!. srebrny metalic. ( brakowało tylko w tej wersji : szklany dach, parkowanie, Silnik 1,6 135 Km.Żadnych problemów,Użytkowałem 11 m-cy.Przejechałem nim 8tys.Poszedł  natychmiast.Teraz znowu ożeniony z Hyundaiem, ale teraz użytkuję nówkę Hyundai Elantra 1,6 128KM grafitowy metalik.Z żadnym nie miałem najmniejszych problemów.Uważam że konsorcium Hyundai mocno goni wszystkie europejskie marki samochodowe.Udzielę każdemu tel.niezbędnych informacji ( wahającym się ) na temat i30.
Proszę pytać na priv.podam nr.tel

Rafal1974:
Cieszę się że kolejna osoba myśli tak jak ja. Ogromna szkoda że został wycofany silnik wolnossący 1.6 MPI. Jest dostępny tylko w Elantrze. Nad Elantrą też się zastanawiałem, bardzo mi się podoba, ale dla rodziny 2+2 to mało funkcjonalny. Więc w tej chwili zastanawiam się tylko czy nowe silniki benzynowe z turbiną 1.0 i 14 GDI dadzą radę bez niespodzianek przejechać min100 tyś.km. Ale wiem ze ryzyko jest najmniejsze w porównaniu z silnikami innych marek.

AndrzejK:
Kiedyś byłem namawiany w salonie Forda na zakup uturbionego 3 cylindrowego 125 Km Forda Focus.Wydawało mi się w tedy że to jest jednostka bardzo wysilona.Nie wiem jak to jest z eksploatacją  takiej jednostki.Nawet trzeba pamiętać zawsze o schłodzeniu turbiny.Ale to nie tylko.Natomiast silnik wolnossący w Elantra potrafi być najbardziej ekonomiczny od silników stosowanych w i30.Jadąc spokojnie komputer potrafi pokazywać spalanie między 5,2 5,4l/100

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej