Forum > Zakup Hyundaia
[i30] KUPNO i30
robaszek127:
Samo to że to silnik 1,4 ropniak wg mnie kiepski zakup. Diesel ma mieć pojemność wiec i żywotność większą. Tak samo w getzie mam 1,3 w teorii 82konie. A stara ibiza z starym pancernym silnikiem 8V 1,6 75KM lepiej jeździł.
Pewnie są ludzie tu znający się lepiej na silnikach i powiedzą lepiej czy warto kupić. Ale sam jakbym miał kupić ropniaka to 1,9tdi.
Ale skoro ma być koreńczyk to szukaj bo ASO w hyundaiu nie słynie także z jakości i taniości więc lepiej im do końca nie ufać.
AlfaQuarto:
A ja wam powiem, że pokonałem odwrotną drogę - ze Skody Octavii I 1.6 Pb 102KM przesiadłem się do i30 II Wagon 1.4 Pb 100KM i Skody bym już więcej nie kupił. Legendarna niezawodność Skody (generalnie VAGów) jest tylko legendą. Przez cały okres jazdy Octavią miałem masę pierdół do naprawy i do pewnego momentu przymykasz na nie oko, dopóki nie zdasz sobie sprawy ile cię to sumarycznie w roku wynosi. W moim przypadku czarę goryczy przelała konieczność wymiany maglownicy - koszt regenerowanej to min. 750 zł (nowa 1300PLN!) + robocizna, a po dwóch latach i tak będzie do zrobienia, bo regeneracja starcza na ~20 000km. I żeby to był tylko mój przypadek to bym może jeszcze cenił Skodę, ale warto poczytać jak popularny to jest problem w Octavii. Poza tym niekończącą się odyseją było branie oleju (nierozwiązywalne pomimo szlifowania cylindrów po 120 000 km) i też z tego co wiem jest to popularna przypadłość. Dodatkowo jak się dołoży do tego słabą tapicerkę (brzeg fotela kierowcy przetarł się po 60 000km), średnia wygoda, brak wyciszenia komory silnika i słabe wygłuszenie bagażnika to mamy całość przedstawiającą się jako naprawdę przeciętne auto. Skoda jest dobrym wyborem jak chcesz dużego auta, kiedyś (bo to też nieaktualne) za stosunkowo niewielkie pieniądze, ale nie licz na super jakość. Plusem Skody są na pewno tanie części (choć nie wszystkie - patrz maglownica) oraz znajomość konstrukcji silnika przez byle Zdzicha w Koziej Wólce.
Co do wspomnianej przez mnie, aktualnie posiadanej i30 II to na razie większych zastrzeżeń nie mam i ogólnie jestem zadowolony. Tak naprawdę jedynym mankamentem jest wyciszenie nadkoli i brak kieszeni w tylnych drzwiach. Dynamika silnika 1.4 w i30 II jest wystarczająca do jazdy po mieście; w trasie może ciut brakować mocy, ale zawalidrogą nie jestem i spokojnie 140-150 po autostradzie można polecieć, dokładnie tak samo jak to miałem w Octavii. Nawet biorąc pod uwagę różnicę kilku generacji w konstrukcji obu aut to i30 zdecydowanie jest na równi z Octavią jeśli chodzi o jakość wnętrza i ogólne wykonanie. Ponadto w momencie, gdy szukałem auta, to cenowo nowe i30 II Wagon wypadało lepiej od nowej O3, która swoją drogą była droższa od Golfa!
Podsumowując mój nieco przydługi wywód, nie przeceniajcie Skody, bo tak naprawdę to mocno przeciętne auto ze zdecydowanie lepszą opinią niż zasługuje. Hyundai i30 II też jest dobrym wyborem i wcale tak blado nie wypada przy Skodzie - jest tak samo zwykłym autem jak Octavia, a momentami nawet lepszym (np. zawieszenie i30 II na jazdach próbnych sprawiało lepsze wrażenie niż w O3). Co do kosztów serwisu to niestety ciężko mi porównać, ale na pewno w Octavii serwisu nie unikniesz i może on być częsty, zależnie od egzemplarza. Era niezawodnych aut dawno minęła, wraz z wyprodukowaniem ostatniego Merca W124 ;)
weuek:
Dodałbym doi tego żelazna zasadę, której jestem zawsze wierny podczas zakupu nowego (używanego) auta: Nie bierze się najmniejszego/najsłabszego silnika w ofercie (ani benzynowego ani diesla), bo zawsze będzie on za słaby do masy auta.
gulgulq:
Można by do tego dodać ze nie kupuje się auta z podstawowym wyposażeniem bo w zasadzie taka wersja nic nie ma.
garnuch1982:
Panowe silnik 1,4 crdi jest nieawaryjny? Czy jednak często miewa problemy? Na necie niby zbiera pozytywne opinie. Wiem ze mocy za dużej nie ma ale nie szukam wyscigówki.
Nawigacja
[#] Następna strona