Forum > Zakup Hyundaia

[i30] KUPNO i30

<< < (58/82) > >>

garnuch1982:
Witam. Rozważam zakup Hyundai I30 II wersja najpiękniejsze kombi z uwagi  że pasuje mi jego rodzinny charakter. Myślałem  o wersji z silnikiem benzynowym  ale w kobi  jest to problem. Mam na oku jeden samochód z silnikiem  1,4 90 km, przebieg  131 000 rocznik 2012. Miałem możliwość  przejechania się nim i powiem że spodobał  mi się  ale obawiam się  paru  rzeczy czy wtryskiem i turbina trochę  jeszcze wytrzyma? I czy ogólnie części  to niego są fetaywnie tanie w porównaniu  do innych marek  jak ford Focus?
Pozdrawiam

robaszek127:
Jak chcesz relatywnie tanie części i dobry silnik diesla to kup octavie 1,9TDI. Hyundai bo sam mam nie słynie ani z silników ani dobrej blachy czy tanich części.

garnuch1982:
Czyli  trzeba chyba zmienić obiekt  zainteresowań, z tym że  kupno  dobrej skody octavia nie jest wcale łatwe. To dlaczego  skoro niczym  się  wyróżnia  jest  kupowany?
Myślałem  ze ten model samochodu  będzie dobrym wyborem a tu się okazuje  , źe chyba nie, czekam na Wasze opinie.
Pozdrawiam

robaszek127:
Skoda niczym się nie wyróżnia jak to skoda to nie alfa romeo. Po prostu solidny samochód i silniki nie do zdarcia. Dlatego tak była popularna choć sam kupiłem getza to jednak raczej już więcej nie kupie bo blacha chyba taka sama jak w tanim tico mimo ocynku.
Brat cioteczny ma właśnie skode octawie używkę za 40tys w ropie i śmiga z 3lata. Części dostępne od ręki a do tego kupa używek do tego stajna WV więc tanio i blacha nie leci jak nawet w I30.
Z kolei znajomy kupił focusa ale nowego i też nie narzekał a jeździ to całkiem nieźle też ropniak.
A kupić to zawsze ciężko ładne auto szczególnie kombiaka bo może być po firmowy i natłuczone kupę kilometrów mimo małego wieku.
Od razu zaznaczam nie jestem fanem WV ale patrzę niestety trzeźwo na marki i faktycznie hyundai ostro się wypromował ostatnio.

garnuch1982:
Ten egzemplarz  który oglądałem  faktycznie ma przejechane  131 tysięcy,  stoi  w autoryzowanym serwisie huyndai. Na necie  jest mało informacji  na temat tego modelu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej