Forum > Zakup Hyundaia
[i30] KUPNO i30
garnuch1982:
Witam. Rozważam zakup Hyundai I30 II wersja najpiękniejsze kombi z uwagi że pasuje mi jego rodzinny charakter. Myślałem o wersji z silnikiem benzynowym ale w kobi jest to problem. Mam na oku jeden samochód z silnikiem 1,4 90 km, przebieg 131 000 rocznik 2012. Miałem możliwość przejechania się nim i powiem że spodobał mi się ale obawiam się paru rzeczy czy wtryskiem i turbina trochę jeszcze wytrzyma? I czy ogólnie części to niego są fetaywnie tanie w porównaniu do innych marek jak ford Focus?
Pozdrawiam
robaszek127:
Jak chcesz relatywnie tanie części i dobry silnik diesla to kup octavie 1,9TDI. Hyundai bo sam mam nie słynie ani z silników ani dobrej blachy czy tanich części.
garnuch1982:
Czyli trzeba chyba zmienić obiekt zainteresowań, z tym że kupno dobrej skody octavia nie jest wcale łatwe. To dlaczego skoro niczym się wyróżnia jest kupowany?
Myślałem ze ten model samochodu będzie dobrym wyborem a tu się okazuje , źe chyba nie, czekam na Wasze opinie.
Pozdrawiam
robaszek127:
Skoda niczym się nie wyróżnia jak to skoda to nie alfa romeo. Po prostu solidny samochód i silniki nie do zdarcia. Dlatego tak była popularna choć sam kupiłem getza to jednak raczej już więcej nie kupie bo blacha chyba taka sama jak w tanim tico mimo ocynku.
Brat cioteczny ma właśnie skode octawie używkę za 40tys w ropie i śmiga z 3lata. Części dostępne od ręki a do tego kupa używek do tego stajna WV więc tanio i blacha nie leci jak nawet w I30.
Z kolei znajomy kupił focusa ale nowego i też nie narzekał a jeździ to całkiem nieźle też ropniak.
A kupić to zawsze ciężko ładne auto szczególnie kombiaka bo może być po firmowy i natłuczone kupę kilometrów mimo małego wieku.
Od razu zaznaczam nie jestem fanem WV ale patrzę niestety trzeźwo na marki i faktycznie hyundai ostro się wypromował ostatnio.
garnuch1982:
Ten egzemplarz który oglądałem faktycznie ma przejechane 131 tysięcy, stoi w autoryzowanym serwisie huyndai. Na necie jest mało informacji na temat tego modelu
Nawigacja
[#] Następna strona