Forum > Getz

Przegub wewnętrzny

<< < (2/3) > >>

robaszek127:
Jak kupiłem getza ładne lata temu był luz na przegubie i tak jezdziłem więc jak jet mały nie ma tragedii choć chyba lepiej wymienić olej na nowy. Rozbijałem skrzynie by zobaczyć łożyka i tak wszystkie ą pancerne oprócz malutkich jakby igiełkowych od wejścia przegubu.
U mnie był luz i to spory jak ruszało się przegubem góra w dół. Na końcu pukał podczas ruszania bo uderzał o obudowę. O dziwo uszczelniacz mimo tego nic nie puszczał. Ale kobitka rozibła mi getza więc kupiłem za 250zł używaną skrzynie bez luzu i założyłem sam.

MktR:
Mechanik mówił, że nie ma luzu na skrzyni. Uszczelniacz puścił bo się wyrobił, ale nowy przyszedł nie o takich wymiarach i dopiero w poniedziałek odbiorę Getza. Przy okazji poduszka silnika do wymiany. Olej zmieniałem na nowy przy wymianie sprzęgła. Zostało 250ml więc się doleje.

robaszek127:
Jeśli poduszka wyrobiona to szukaj na allegro. Za dolną dałem 40zł gdzie w sklepie wołali 90zł za samą tuleje do wbicia.
Boczna ta przy silniku jest jakaś olejowo-gumowa i nie do kupienia. Kupiłem używaną bo stara wogóle nie trzymała. Wymiana raczej  niezbyt trudna.

MktR:
Mechanik już zamówił poduszkę i drugi uszczelniacz bo ten przyszedł za mały. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko w porządku. Dzięki za pomoc.

MktR:
Wymieniona jedna poduszka i uszczelniacz jednak do wymiany mam jeszcze tą:

To jest ta olejowo-gumowa której nie można dostać? Bo na Allegro patrzę i widzę tylko używki. No i druga sprawa z tym przegubem wewnętrznym. Na skrzyni mechanik sprawdzał luzu nie ma, ale na przegubie tak no i do wymiany chociaż nie prędko bo luz minimalny. Czyli wymienię sam przegub bez zamawiania całej półośki?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej