Opiszę tu mój problem z radiem. Może komuś to pomoże. Miałem problem z odbiorem niektórych stacji. I nie zawsze zakłócenia były tak samo intensywne, czasem były prawie niezauważalne. Oczywiście styki masy poprawiłem (otwierasz klapę bagażnika, odpinasz kawałek tapicerki i masz dostęp do bazy anteny- jest przykręcona na śrubę i zmasowana z dachem).Wymieniłem dwie bazy antenki, kombinowałem z różnymi antenkami i nic. W końcu jednak problem zdiagnozowałem. Okazało się że kamerka, która była zamontowana na lusterku wewnętrznym siała zakłócenia. Nie było łatwo to zdiagnozować ponieważ po wyłączeniu kamerki, zakłócenia trwały jeszcze przez co najmniej kilka sekund. Na nic się zdały wymiany zasilaczy-ładowarek samochodowych, nawet takich cudownych antyzakłóceniowych. Wymontowałem kamerkę i mam spokój. Wszystko pięknie odbiera. Co ciekawe podłączając kamerkę do powerbanka, nie sieje ona zakłóceń. Natomiast podłączając jakikolwiek smartfon do któregokolwiek zasilacza (przy którym kamerka siała zakłócenia) również brak jest jakichkolwiek zakłóceń.