Autor Wątek: słaby zasięg radia  (Przeczytany 6604 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sztil4

• Giełda
słaby zasięg radia
« dnia: 20 Sierpień 2019, 15:17:20 »
Witam, zasięg radia w hyundaiu to jakaś porażka w większym mieście jest jeszcze ok ale jak wyjadę tylko poza to już bardzo słabo odbierają stacje jest na to jakieś rozwiązanie też tak macie czy u mnie jest coś nie tak ?

Offline jacek2

• Giełda
słaby zasięg radia
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Sierpień 2019, 13:09:55 »
A "bacik" na dachu jest ? czy ktoś zajumał. A może jest usz :shock: kodzony....

Offline Robik

• Giełda
słaby zasięg radia
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Sierpień 2019, 20:36:19 »
Problem znany, oddalem auto do warsztatu montujacego radia samochodowe, prawdopodobnie z biegiem lat jest problem z masa. Koszt 150zl i problem zniknal bezpowrotnie. Jak ktos bedzie w podobnej sytuacji to chetnie podpowiem, ktory warsztat z Poznania rozwiazuje bezpowrotnie klopot z radiem.Wymiana anteny oraz  gniazda antenowego poprawiala sytuacje ale tylko na chwile.

Offline sztil4

• Giełda
słaby zasięg radia
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Sierpień 2019, 22:05:35 »
Jak auto bylo na gwarancji do zglosilem "debilowi" w ASO w Rzeszowie ze istnieje taki problem ze radio dobrze odbiera tylko w wiekszych miastach a jak sie wyjedzie to juz bardzo słabo odbiera. "debil" wsiadł wlaczyl radio i stwierdzil ze wszystko jest ok " oczywiscie serwis znajdował sie w Rzeszowie😕" i teraz sie bujam z tym problemem.

Offline Piotrek79

• Giełda
słaby zasięg radia
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Sierpień 2019, 08:34:23 »
Cytat: "Robik"
Problem znany, oddalem auto do warsztatu montujacego radia samochodowe, prawdopodobnie z biegiem lat jest problem z masa. Koszt 150zl i problem zniknal bezpowrotnie. Jak ktos bedzie w podobnej sytuacji to chetnie podpowiem, ktory warsztat z Poznania rozwiazuje bezpowrotnie klopot z radiem.Wymiana anteny oraz  gniazda antenowego poprawiala sytuacje ale tylko na chwile.

Powiedz po prostu co trzeba zrobić i ludzie skorzystają.
Chyba,że taka usługa kosztowała cię milowy PLN/ów i nie chcesz zdradzić ;)

Offline siwy113

• HKP
  • **
słaby zasięg radia
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Sierpień 2019, 21:04:21 »
Mam małe pytanko czy ktoś wyjmował oryginalne radio. Chodzi mi o to od czego zacząć gdzie podważyć, i tak dalej.

Offline andremobile

• HKP
  • **
słaby zasięg radia
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Sierpień 2019, 11:25:27 »
Bardzo łatwo, Zdejmujesz czapkę nad radiem- to jest nad zatrzaskach, po prostu trzeba to siłowo zdjąć (cisnąć w kierunku góry). Następnie malutki panel pod radiem zdjąć - podważyć np. nożykiem, zostaje kilka śrubek od radia.

Offline siwy113

• HKP
  • **
słaby zasięg radia
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Sierpień 2019, 17:08:24 »
Oo o to mi chodziło. Dzięki andremobile.

Offline zaless

• HKP
  • **
słaby zasięg radia
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Październik 2019, 16:39:25 »
Hej. Przypadkiem napotkałem no ten problem z zasięgiem i okazuje się , że ma go i JA. Proszę powiedzieć o co chodzi z ta masa , gdzie mam ja sprawdzić lub dodać by była ok... przy radiu czy raczej antenie przy dachu?

Offline andremobile

• HKP
  • **
słaby zasięg radia
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Październik 2019, 21:47:15 »
Opiszę tu mój problem z radiem. Może komuś to pomoże. Miałem problem z odbiorem niektórych stacji. I nie zawsze zakłócenia były tak samo intensywne, czasem były prawie niezauważalne. Oczywiście styki masy poprawiłem (otwierasz klapę bagażnika, odpinasz kawałek tapicerki i masz dostęp do bazy anteny- jest przykręcona na śrubę i zmasowana z dachem).Wymieniłem dwie bazy antenki, kombinowałem z różnymi antenkami i nic. W końcu jednak problem zdiagnozowałem. Okazało się że kamerka, która była zamontowana na lusterku wewnętrznym siała zakłócenia. Nie było łatwo to zdiagnozować ponieważ po wyłączeniu kamerki, zakłócenia trwały jeszcze przez co najmniej kilka sekund. Na nic się zdały wymiany zasilaczy-ładowarek samochodowych, nawet takich cudownych antyzakłóceniowych. Wymontowałem kamerkę i mam spokój. Wszystko pięknie odbiera. Co ciekawe podłączając kamerkę do powerbanka, nie sieje ona zakłóceń. Natomiast podłączając jakikolwiek smartfon do któregokolwiek zasilacza (przy którym kamerka siała zakłócenia) również brak jest jakichkolwiek zakłóceń.

Offline Jarek 67

• HKP
  • **
słaby zasięg radia
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Listopad 2019, 22:53:28 »
U mnie radio tez odbiera roznie.Mysle ze glownie to powod mojej lokalizacji w dolku,bo jak wyruszam w Polske to o wiele lepiej odbiera.Tez czyscilem mase przy antenie,po uchylaniu tapicerki w bsgazniku ,ale za wiele nie pomoglo