Forum > Getz
Przewody hamulcowe
Hants:
--- Cytat: "robaszek127" ---Do tego fabryczne są jakby stalowe
--- Koniec cytatu ---
Są stalowe. W kilku krajach (np w USA) zabrania się używania miedzi w przewodach hamulcowych.
Stalowe też dają się kielichować, ale to trochę bardziej upierdliwe niż miedź.
Do wątkotwórcy - niczego sam nie kupuj, zleć mechanikowi wymianę "od-do" (pokaż palcem, zaznacz kredą) i zapłać za robociznę, końcówki i kilka metrów rurki miedzianej.
Rurki miedziane kupuje się w rolkach, docinanie i zarabianie końcówek to spokojna i bardzo przyjemna robótka.
Ozik89:
Pytanie z innej beczki. Czy olej silnikowy SHELL HELIX ULTRA 0W-30 moge wymieszac/ dolać do oleju
CASTROL 5W30 EDGE 3 ?
Pytam, poniewaz zakupilem wczesniej Shell i pojechalem na wymiane oleju, ale nie wiem czy sie mechanicy miedzy soba nie dogadali czy cos ale okazalo sie ze nie wlali mojego tylko wlali ten CASTROL. Z tego wszystkiego nie robilem juz problemow bo sie spieszylem i rowniez zapomnialem tez zapytac o to ich, wiec pytam Was. Czy moge potem Shell dolewać do Castrola ?
MktR:
O ile marki typu Shell z Castrolem można by było mieszać, ja tak robiłem że dolewałem Lotosa do Mobila jak jeszcze nie przeszedłem na Motula/Valvoline, ale oba oleje były 10w40. Nie wiem czy mozna 0W-30 mieszać z 5W-30 ale ja bym raczej tak nie zrobił bo dolewa się oleju taki jaki jest w silniku czyli jak masz wlany 5w30 to powinieneś dolewać też 5w30.
Hants:
A ja dwadziescia lat temu wbiłem sobie do glowy jedno - od mieszania olejow w silniku robi sie kupa.
Zlej stary, zalej nowym i zapomnij o sprawie.
robaszek127:
Ja tam mieszam i nic się nie dzieje bo raczej bez sensu wywalać cały olej niż dolać 2 setki innego. Bardziej bym sie obawiał zakupu oleju podróbki bo u nas podobno sporo castroli i motuli krąży.
Nawigacja
[#] Następna strona