Forum > Getz
Przewody hamulcowe
Hants:
Moze czas naprawić wycieki? Do G4AE wchodzą chyba 3 litry.
Skoro między wymianami dolewasz 200ml (bo już jest pod kreską) to znaczy, że realnie spalasz jakieś 700ml na 10 tyś km (zakładam regularne wymiany i pierwsza dolewkę na max na batucie).
Pomijam już fakt, że kupując 5L baniak oleju na wymianę, co czwartą wymianę masz "gratis" ze zlewek z kanisterków.
Po co kombinować i utrudniać sobie życie?
Sprzedając auto powiedz klientowi dopytującemu się o wymiany oleju, że ma 33% Motula, 33% Castrola i 66% Shella. Uśmiech gwarantowany.
MktR:
On ma 1.5 diesla a jeżeli do mnie mówisz bo ja mam 1.3 G4EA to wycieki już naprawiłem bo wymieniłem uszczelniacze na zaworach, a przez rok mi brał 1 litr oleju na 1kkm. Teraz zalewam auto Motulem i nie do końca wyeliminowało zużycie oleju bo bierze 0,5-0,7 na 15kkm i tak wchodzą 3 litry a później ten 1 litr mam na dolanie raz między wymianą. Więc teraz dolewam ten sam olej jaki mam w silniku. Wcześniej jak brał dużo oleju to dolewałem do Mobila 10w40 Lotosa 10w40 i jakoś jeździ do tej pory :). Nie bawię się już w głęboki remont o te 500ml bo szkoda zachodu a nie jest to dużo w porównaniu do litra na tysiac km jak wcześniej.
robaszek127:
Nie ma o co bić piany i dolewać. W niektórych markach nowe mają limity ponad litra oleju i to nie jest powód do naprawy gwarancyjnej.
ELETomek:
Panowie tytuł wątku to przewody hamulcowe. Dajcie se siana z tym olejem :-D
Nawigacja