Forum > Getz
[Getz TB] Przewody WN Getz
MktR:
Świece mam NGK,już prawie 50 tyś km przejechały i do tej pory są ok. Z kolei przewody WN też miałem NGK to wytrzymały mało, niecałe 10 tyś km chyba. Wymieniłem też na włoskie ale Magneti Marelli i na razie są ok.
Andy:
Moje doświadczenie z przewodami WN są takie, że na oryginalnych jeździłem ponad 100k km i pewnie bym dalej jeździł, gdyby nie tchórze zęby. Potem były boschowe, tez pojedzone. Teraz jakieś noname i działają już od kilkudziesięciu tys. km. Co do świec, to wymieniane jak do tej pory 2x, czyli jeżdzę na 3 komplecie. Przebieg auta 240k km.
cadamsky:
Witam. Wiosną kupiłem przewody Ngk 6299, które są wg katalogu dedykowane do Getza 1.1. Jeździłem na nich parę miesięcy i wróciłem do starych kabli, bo kiedy po uszkodzeniu nowego przewodu (uszkodzenia mechaniczne) odkryłem że auto nabrało wigoru (na ngk było bardzo zamulone) nie chcę innych kabli. Jeśli będę musiał wymienić stare-kupię oryginały.
Z ciekawości sprawdziłem opór ngk i fabryki: różnica powala. Ngk ma ok 680 Om, fabryczne 2400 om. Może w tym był problem...
Angelraphael:
Sam mam taki sam problem i szukam kabli oryginalnych, ale wszędzie zamienniki. Możesz dać namiary na sklep czy pozostaje ASO?
cadamsky:
Wiem, że można je kupić w ASO (ktoś już o tym wspominał) ale cena nie będzie mała. Widziałem całe mnóstwo kabli przy ofertach sprzedaży cewek zapłonowych na popularnym serwisie aukcyjnym. Myślę, że większość sprzedawców sprzeda same kable. Biorąc pod uwagę ich trwałość w porównaniu do nowych zamienników - śmiało bym kupił używane. A patrząc jak pracuje silnik na zamienniku i na oryginale: tylko oryginał, nawet używany.
Nawigacja
[#] Następna strona