Forum > i30 PD

i30 PDE - Pęknięcia na ściankach bocznych opon

<< < (3/5) > >>

kacluk1987:
A ja mam pytanie do autora o opony.. Jak Ci się jeździ nowym i30 na tych hankookach?? ja 3lata temu mialem i30 2gen.. tuż po zakupie myślałem że wyjdę z siebie przez te opony.. Strasznie głośne-znaczy i30 słabo wygłuszone jest.. po pierwszej trasie polska uk opony zostały zamienione na wielosezon goodyeara 68dB i dopiero wtedy było naprawdę cicho jeśli chodzi o szum opon.. Najgorzej było to odczuwalne na drogach w UK typu tarmac.  Ogółem miło wspominam i30 gdyby nie ten hałas... Miałem kupić większego brata i40.. ale odpuściłem.. Bezawaryjności życze..

Kudłaty_1975:
Ja mam kontakt z tymi oponami w autach służbowych. Ogólnie, że tak napiszę, może być, ale na mokrym to totalna porażka. Sanki dosłownie, a każde bardziej zdecydowane ruszanie spod świateł kończy się zerwaniem przyczepności. Szczególnie pod górkę. Ale to typowe dla tzw. opon eko, czyli o niskich oporach toczenia. Na deszcz/mokrą nawierzchnię w ogóle się nie nadają.  Są nieprzewidywalne wręcz niebezpieczne. Ale to moje osobiste odczucie/zdanie. Ja też użytkuję wielosezony Goodyera. Są bardziej niż tylko ok.

Parkinson84:
Trafna opinia. Jeździłem I30 GD, teraz I30 PD oba fabrycznie na letnich Hankook i te opony na suchym jeszcze jakoś dają radę ale jazda na mokrej nawierzchni to dramat.

kacluk1987:

--- Cytat: "Kudłaty_1975" ---Ja też użytkuję wielosezony Goodyera. Są bardziej niż tylko ok.
--- Koniec cytatu ---

Myślałem że tylko ja mam złą opinię o tych hankookach:) ja swoim hyundaiem po europie jeździłem to dosłownie szlag trafiał czlowieka. a Godyeary fakt że wielosezon ale sa świetne ja miałem dokładnie te: goodyear vector 4seasons gen 2.. nie należą do tanich.. ale są ciche co przy słabo wygłuszonym aucie robi mega robotę..

miro:
Hankooki na mokrym są tragiczne, ale powiem Wam, że dostałem w gratisie Hankooki zimowe, śniegu jeszcze nie widziały, a na mokrym buksują jak letnie  :-)
Na goodyearach 4 seassons przejeździłem parę lat w większym aucie, świetne opony, jak ktoś nie ma aspiracji do bycia Kubicą na drogach. Spokojnie wystarczają do normalnej jazdy w warunkach zimowych w mieście (w górach nie testowałem), nie zużywają się jakoś wybitnie szybko.
No cóż, trzeba szybko zajechać te Hankooki aby moża było cieszyć się z bezpiecznej jazdy  :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej