Forum > i30 PD

Filtr kabinowy/przeciwpyłkowy

<< < (2/6) > >>

JerzyR:
Patrzyłem w internecie i o dziwo filtry kabinowe do i30 pde wagon 1.4tgdi mają różne wymiary w zależności od producenta. Np. Filtr Mann różni się od Filtron o całe 10mm na głębokości, 5mm na szerokość i 1mm na wysokość. Może ktoś wymieniał i potwierdzi jaki model jest ok. Może ktoś ma oryginał i poda jego wymiary

ojojo:

--- Cytat: JerzyR w 30 Styczeń 2021, 00:28:35 ---Może ktoś wymieniał i potwierdzi jaki model jest ok. Może ktoś ma oryginał i poda jego wymiary
--- Koniec cytatu ---

Ciężko jest zajrzeć do schowka? 240x196x28, K1423(A) z Filtrona jest dobry

JerzyR:
Według filtron.eu dla i30 pde ma być model K1314 /A/ o wymiarach 244x204x20

ojojo:
więc musisz sprawdzić, do niedawna był na stronce filtr 1423, coś pokręcili

tomilipin:
JerzyR, zajrzyj za schowek i sam sprawdź wymiary swojego filtra. Nie chcę się wymądrzać, ale o wymiarach filtra pisałem wyżej - większość zamienników ma 20 mm wysokości, podczas gdy mój oryginalny filtr miał 28 mm. Udało mi się znaleźć na allegro zamiennik o właściwej wysokości, ale nie pamiętam już producenta. W każdym razie to była chyba jedna jedyna oferta filtra o właściwych wymiarach.

Druga sprawa, kolega ojojo dobrze pisze - na stronie Filtrona filtr nr K 1423A pasuje do naszych i30 i ma prawidłowe wymiary. Problem w tym, że wyszukiwarka Filtrona podaje zastosowanie do "Hyundai Tucson II, i30 III (PD); KIA Sportage IV, ale jak już wejdziesz w szczegóły tego filtra to w zastosowaniu jest tylko Kona i Tucson II. Jak pisał kolega wyżej - coś porkęcili.

No i trzecia sprawa - nie czytałeś wcześniejszych postów? Wymiary oryginału, o które prosisz, są już wyżej podane.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej