Pytam odnośnie kamery bo w i40 - starszy model i linie skręcały razem z fajera.
Leję „lepsze” - BP ultimate lub częściej Shell V-Power (w portfelu ciężej w psychice lżej)
Generalnie lubię mu pocisnąć, ale w ciągu tygodnie to raczej przepisowo jeżdżę. W weekendy się wyszaleje. Mieszkam koło małego miasta Jarocina - rzadko kiedy się korkuje. Może stad taki wynik. Komp pokazuje średnia 7.2 ale wg dystrybutora to zawsze 7.7-7.8 (i to na 19” - lato/zima)
DPF sprawdzam Torque - na automacie nie zaobserwujesz po chwilowym spalaniu podczas hamowania silnikiem. Poczytaj sobie dość obszerny temat o DPF w temacie i40.
Od zakupu zrobiłem jakieś 14 tys km.
[ Dodano: 2019-12-03, 23:03 ]Póki co tylko klocki, tarcze i końcówki drążków po zakupie wymieniłem.
Coś tam mi szwankowało odpalanie - na obu kluczach naciśnięcie START powodowało niby próbę odpalenia ale bezskutecznie. Za drugim razem od strzała. Nie wiem co to. Wymieniłem baterie w kluczach, odpalam z wciśniętym hamulcem i cisza na razie. Do tego raz poraz zapalił mi się AFSL od skrętnych ksenonow, ale jakoś nie odczułem dyskomfortu z tego powodu (wręcz irytuje mnie to skręcanie

). Poza tym bezawaryjnie