Forum > Matrix / ix20
[ix20] Elektronika siada?
jack55:
Moim zdaniem jedyna rada jaka mi się nasuwa to zmienić serwis na lepszy czyli profesionalny, skoro ten do którego jezdzisz kompletnie sobie nie radzi z problemem.Nie wierzę ,że po podłączeniu twojego ix20 do kompa przy takiej usterce nie generuje on błędów.Nie słyszałem także o przypadku samoczynnym kasowaniu się błędów chyba, że robi to po prostu twój serwis bezczelnie resetując komputer i zamiatając sprawę pod dywan.
Nasuwa się jeszcze jedno pytanie....
Na jakiej podstawie serwis twierdzi, że akumulator jest do wymiany skoro sprawdziłaś go w dwóch niezależnych punktach bo tego też nie rozumiem....
Za bardzo się z nimi patyczkujesz skoro auto na gwarancji to kto tu komu robi łaskę ;-)
sibuk:
No tak, teoretycznie mogę szukać serwisu w Polsce, ale kto mi za to zapłaci?
Tak naprawdę, zdążyłam już narobić awantur w centrali Warszawie, w oddziale w Gorzowie i naszym punkcie w ZG.
A akumulator sprawdzili w następujący sposób (tak mi powiedzieli): włączyli zapłon, zapalili światła i po 5 minutkach okazało się, że akumulator padł. Na tej podstawie stwierdzili, że jest do wymiany i to jest powód zapalania się kontrolek......, wiem że to jest śmieszne i dokładnie w nos im się wyśmiałam. Jak zapytałam, to dlaczego auto zapaliło, po chwili namysłu padła odpowiedź, bo podładowaliśmy.....szkoda słów.
Co do komputera, też słyszałam, że błąd powinien być widoczny...., ale cóż będę węszyć dalej.
Zapewniam Cię, że jestem już postrzegana jako furiatka, spokoju we mnie nie ma.
Pozdrawiam
jack55:
A może warto wybrać się do serwisu do Gorzowa Wielkopolskiego lub do Lubina.Daleko nie masz a może tam uda się rozwiązać problem wariującej elektroniki ;-)
http://www.hyundai.pl/Znajdz_dealera/
Ewentualnie spróbować podpiąć auto do komputera w jakimś nieautoryzowanym serwisie Hyundaia na miejscu.
Ten serwis w ZG o którym piszesz to jakaś totalna porażka.Gdyby akumulator był u Ciebie do wymiany to pokazał by to pierwszy lepszy program diagnostyczny który każdy szanowany serwis posiada.Sciemniają i tyle...
Hyundai robi fajne samochody ale poziom autoryzowanych serwisów pozostawia wiele do życzenia zresztą inne marki w Polsce poza Toyotą nie są w tej kwestii wcale lepsze :oops:
Pozdrawiam i życzę powodzenia ;-)
sibuk:
Po Twoich sugestiach zmiany serwisu zaczęłam myśleć o Poznaniu i Lubiniu, Gorzów wykluczam, bo to jest oddział naszego punktu, więc zapewne będą trzymać tę samą stronę. Chyba jednak w pierwszej kolejności pojedziemy na komputer do innej firmy.
Gdyby coś jeszcze przyszło Ci na myśl, proszę napisz, wszystko skrzętnie koduję :-)
jack55:
Ja bym pojechał tak jak piszesz w pierwszej kolejności na komputer do serwisu specjalizującego się w naprawach tej marki lub ewentualnie można wpiąć w gniazdo diagnostyczne w twoim aucie tak zwaną kostkę diagnostyczną która przez kilka dni będzie zbierać informacje o wszelkich usterkach i zakłóceniach w działaniu całego układu.Potem pozostaje odczytać tylko kody błędów chociaż pewności nigdy nie ma czy pokaże problem samej elektroniki u Ciebie ale spróbować zawsze warto ;-)
Gdyby silnik nie domagał wystarczyło by podpiąć coś takiego....
http://www.motodiagnostyka.com/product_info.php?products_id=137
Najgorsze usterki w nowych autach to te związane niestety z elektroniką właśnie, także masz dużego pecha i szczerze współczuje głupiej ale wkurzającej usterki :-(
Mam zapytanie jeszcze do Ciebie a mianowicie czy usterka, którą opisujesz występuje u Ciebie często czy raczej nieregularnie.
Nawigacja
[#] Następna strona